Sport

Komentari 23

Tereza Mrdeža ušla je u glavni ždrijeb, a Martić i Dodig ispali

Tereza Mrdeža ušla je u glavni ždrijeb, a Martić i Dodig ispali

TRI PLUS TRI Tereza Mrdeža jedina je od hrvatskih tenisača uspješno prošla kroz kvalifikacije US Opena, pa ćemo u glavnom ždrijebu imati tri tenisača i tenisačice

Po tri predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji imat će Hrvatska na ovogodišnjem US Openu. Troje naših tenisača borilo se u petak za ulazak u glavni ždrijeb na Flushing Meadowsu, a uspješna je bila jedino Tereza Mrdeža.

Puljanka je svoj prvi nastup u glavnom turniru nekog Grand Slama izborila preko 87. tenisačice svijeta i drugopostavljene igračice kvalifikacija, Kazahstanke Jaroslave Švedove. Nakon iscrpljujućih tri sata i 12 minuta igre Mrdeža je slavila 5-7, 7-6(8), 7-6(4).

Petra Martić izgubila je od Grkinje Marije Sakkari, 209. na svijetu, dvaput po 6-4 za 77 minuta. Niti Ivan Dodig nije uspio preskočiti treću prepreku prije glavnog ždrijeba, Nijemac Alexander Zverev izbacio ga je rezultatom 7-6(4), 7-5.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Marin Čilić koji u prvom kolu ide na kvalifikanta Guida Pellu, baš kao i Mirjana Lučić-Baroni kojoj je protivnica Kiki Bertens. Ivi Karloviću protivnik je na startu Argentinac Federico Delbonis, Ani Konjuh Njemica Tatjana Maria, a Borni Ćoriću veliki Rafa Nadal.

Najčitaniji članci