Obavijesti

Sport

Komentari 13

Odgoda zbog terora: Belgija ne igra protiv Portugala kod kuće

Odgoda zbog terora: Belgija ne igra protiv Portugala kod kuće
1

Belgija je trebala igrati protiv Portugala 29. ožujka u Bruxellesu, no nakon terorističkog masakra belgijski nogometni savez premjestio je utakmicu u Portugal

VIDEO

Belgijski nogometni savez objavio je kako je odgođena prijateljska utakmica protiv Portugala koja je bila na rasporedu 29. ožujka na stadionu Roi Baudouin u Bruxellesu.

- Na zahtjev gradskih vlasti odlučili smo odgoditi utakmicu protiv Portugala. Svi navijači koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca - objavio je belgijski savez.

Nedugo nakon toga iz belgijskog savez objavili su kako će se utakmica igrati u istom terminu, ali u Portugalu.

Za svaki slučaj

Belgijci nisu htjeli riskirati nakon nedavnih terorističkih napada na zračnu luku i podzemnu željeznicu u kojima su bombaši samoubojice ubili preko 30 ljudi.

19
| Foto: REUTERS/Davor Plukavec/Pixsell

Fanatični islamisti izveli su napad u Bruxellesu samo četiri mjeseca nakon masakra u Parizu gdje je jedan od terorista namjeravao ući na Stade de France i aktivirati bombu tijekom utakmice Francuske i Njemačke.

Zaustavili su ga na ulazu na stadion gdje je bilo 80.000 ljudi, a među njima i francuski predsjednik Francois Hollande.

REUTERS/PIXSELL Youtube REUTERS/PIXSELL
5
| Foto: Reuters/PIXSELL, Screenshot/L'Equpie

Eksplozija se čula i u prijenosu uživo, a nakon utakmice zavladao je kaos jer policija iz predostrožnosti nije puštala navijače. Tada su mnogi otvorili temu o mogućoj odgodi Eura u Francuskoj, a Uefa je objavila da razmišlja o utakmicama pred praznim tribinama što bi bio svojevrsni presedan u nogometnoj povijesti.

- Nakon događaja u Bruxellesu, Uefa želi potvrditi svoju posvećenost u organizaciji osiguranja za nadolazeće Europsko prvenstvo. Naše sigurnosne službe garantiraju najveću moguću sigurnost - objavila je Uefa nakon terorističkih napada.

Odgođena utakmica protiv Portugala druga je u nizu koju su Belgijci otkazali zbog terorizma. Nakon krvavih napada u Parizu Belgija je trebala igrati sa Španjolskom, odlučeno je kako je bolje otkazati utakmicu u strahu od novih napada.

"Otkazivanje Eura bio bi razlog za slavlje tih kukavica"

Francuski premijer Manuel Valls gostovao je na radiju u programu "Europe 1". Na pitanje o mogućem otkazivanju Eura, Valls je rekao:

- Ne! Tako bi priznali poraz, a teroristi bi pobijedili. Moramo stvoriti najbolje moguće uvjete za održavanje Eura - rekao je Valls.

S njim se složio i francuski ministar sporta.

- Odgoda ili otkazivanje Europskog prvenstva bila bi razlog za slavlje tim kukavicama. U ovakvim vremenima ne smijemo povećavati dozu straha. Što se tiče sigurnosti na Euru, jamčim da stanje ne može biti bolje nego što je - rekao je Thierry Braillard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše