Obavijesti

Sport

Komentari 183

Nizali su poraz za porazom: Iza nas je jako teška noć na Igrama

Nizali su poraz za porazom: Iza nas je jako teška noć na Igrama
43

Najprije je Lucija Zaninović izgubila u četvrtfinalu od Francuskinje koju je pobijedila u svih osam dosadašnjih mečeva, rukometaši ispali od Poljske koju su ove godine pobijedili 14 razlike i za kraj poraz košarkaša

VIDEO

Ako nam je utorak 16. kolovoza bio dan pobjede hrvatskog sporta, onda nam je noć sa srijede na četvrtak u Riju bila noć užasa. 

Lucija izgubila od Francuskinje koju je uvijek tukla

Počelo je porazom taekwondoistice Lucije Zaninović u četvrtfinalu kategorije do 49 kilograma. Izgubila je sjajna Splićanka od Francuskinje Yasmine Aziez, djevojke koju je u prethodnih osam međusobnih susreta osam puta pobijedila. Nije dočekala ni repesaž jer je Francuskinja izgubila odmah u sljedećoj borbi. Lucija je bila jedna od favoritkinja za medalju prema kladionicama, a Aziez ju je pobijedila udarcem pet sekundi prije kraja borbe.

Taekwondo - Women

Poraz od neuvjerljive Poljske

Rukomet smo čekali do 1:30, a oni su nas nagradili - porazom. I to kakvim. Od 'kauboja' smo, kao i od Lucije, očekivali medalju, na drugoj je strani stajala neuvjerljiva Poljska koja je do sada u Riju pobijedila tek Egipat i nezainteresiranu Švedsku. Poljska koju smo prije par mjeseci na njihovom terenu razbili 14 razlike. Hrvatska se činila kao sigurna oklada, no - ćorak. Poraz 27-30 pošteno je uzdrmao naše rukometaše koji se kući vraća s teškim podbačajem.

- Ne znam zašto nismo igrali 'flastera' na Bieleckom! U Poljskoj smo to radili i pobijedili smo, nemam pojma zašto i sada nismo - pitao se nakon utakmice Pešić.

Pitanje za izbornika svakako jer Bielecki nam je zabio 12 golova.

A bili smo tako blizu borbe za medalje

Oni najizdržljiviji ostali su budni do 3:15 da bi dočekali najveće iznenađenje među hrvatskim sportašima u Rio de Janeiru. Košarkaši su u teškoj skupini izborili četvrtfinale prvim mjestom na tablici i dočekali Srbiju. Objektivno, Srbija je bila favorit, no hrvatsko srce i igre na OI nisu dozvolile našim susjedima da se razbacuju najavama kao prijašnjih godina. Dobro je krenulo, u prvom poluvremenu smo vodili, Bojan Bogdanović je dominirao i mogli smo biti zadovoljni. No u trećoj četvrtini potpuni raspad. Srbija se odlijepila na +14 i činilo se da je tu kraj. Naši se ipak vraćaju, love priključak da bi na kraju - izgubili tek 83-86. Poraz koji boli više no ijedan drugi.

- Ja sam imao tri faula na poluvremenu, pitajte izbornika zašto smo igrali bez playa - slično kao Pešić pita se Roko Ukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...