Teška ozljeda Perišića, pokidao prednji križni ligament koljena | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 89

Teška ozljeda Perišića: Potrgao ligamente! 'Vjerujem da će biti s nama na Euru, on je optimist'

Teška ozljeda Perišića: Potrgao ligamente! 'Vjerujem da će biti s nama na Euru, on je optimist'

As "vatrenih" pretrpio je jednu od najgorih ozljeda u nogometu i čeka ga pauza od najmanje pola godine. Koljeno je potrgao na treningu Tottenhama bez kontakta

VIDEO

Grozne vijesti iz Londona: Ivan Perišić (34) pretrpio je tešku ozljedu desnog koljena na treningu Tottenhama bez kontakta i čeka ga operacija. Pokidao je prednji križni ligament, što je jedna od najtežih ozljeda u nogometu. Čeka ga od šest do osam mjeseci pauze.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićev gigantski dres u Omišu

Pokretanje videa...

01:04

Do Eura je ostalo manje od devet mjeseci pa je pitanje hoće li se sjajni napadač "vatrenih" stići oporaviti. Sudeći po prvim reakcijama iz reprezentativnog tabora, on je pozitivan i vjeruje da će biti s momčadi u Njemačkoj. Naravno, ako izbore završni turnir. Tottenham je objavio kako ne očekuje da će više zaigrati ove sezone, a na ljeto mu istječe i ugovor.

HNS je u priopćenju otkrio kako se ozljeda dogodila na kraju treninga u utorak, a da su naknadne pretrage pokazale da se radi o težoj ozljedi. Medicinska služba hrvatske reprezentacije u kontaktu je s igračem i liječnicima Tottenhama.

Perišiću je to najteža ozljeda u karijeri, dosad je najviše izbivao dva mjeseca nakon ozljede ramena u Wolfsburgu u sezoni 2014/15., kad je propustio 15 utakmica.

Dalić: Duboko vjerujem da će Perišić biti s nama na Euru

- Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata, pa me ova vijest jako pogodila i rastužila. Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No, duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, koji moramo izboriti i zbog njega. Čuo sam se s njim i osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman, a poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna: predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Kustić: Ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav

- Sve nas je ražalostila ova vijest o Ivanovoj ozljedi koljena, prvenstveno zbog njega jer smo svi vidjeli protiv Latvije i Armenije u koliko je dobroj formi i s koliko žara, želje i motiva još uvijek nastupa za hrvatsku reprezentaciju. No, ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav, a znamo svi koliko pažljivo i predano radi na svojoj fizičkoj pripremljenosti te nema sumnje da će maksimalno kvalitetno odraditi oporavak. Stoga duboko vjerujem da će potpuno zdrav i u pravoj formi dočekati Euro te da će u Njemačkoj biti jedan od igračkih i karakternih lidera naše ekipe, kao što je proteklih desetak godina. Ivan može računati na maksimalnu podršku Saveza tijekom svog oporavka, znam da je cijela reprezentacija uz njega i da jedva čekamo da opet bude s nama. Od sveg srca želim mu uspješnu operaciju te jednako uspješan oporavak - kazao je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 89

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner