Obavijesti

Sport

Komentari 26

Težak nokaut Rashada Evansa, Blaydes masakrirao Overeema

Težak nokaut Rashada Evansa, Blaydes masakrirao Overeema
1

DEČKI, VRIJEME JE Priredba u Chicagu dala je odgovore na neka već dugo postavljana pitanja. Oni su samo potvrdili da je za neke borce bolje povući se dok još imaju koliko-toliko digniteta

VIDEO

Senzacionalan UFC 225 u Chicagu je prošao. I nakon što je cijela hajka završila može se reći da je bila opravdana. Amerikanci bi to nazvali 'stacked card', u prijevodu fight card koji vrišti sjajnim borbama. A upravo to bio je noćašnji UFC.

Zaista se rijetko događa da jedna priredba pruži toliko sjajnih dvoboja koji vas od prve do zadnje borbe drže zakovane za male ekrane. A UFC 225 Whittaker vs. Romero bio je upravo to - pun pogodak.

Kada su match upovi kao što su Mirsad Bektić vs. Ricardo Lamas ili Curtis Blaydes vs. Alistair Overeem dio uvodnog programa, onda nije teško zaključiti koliko je publika u United Centeru u Chicagu, domu Bullsa i Blackhawksa, mogla uživati u priredbi.

Prekretnica u Chicagu

Priredba u 'vjetrovitom gradu' dala je odgovor na neka već dugo postavljana pitanja. Odgovore koji nose neizbježnu težinu prolaznosti vremena. Oni su samo potvrdili da je za neke borce bolje povući se dok još imaju koliko-toliko digniteta.

Pod time prvenstveno mislim na velikog Rashada Evansa. Dok je UFC bio tek u povojima, Suga je žario i palio poluteškom kategorijom. Kada netko spomene poluteškaše općenito, on predstavlja istinski sinonim uz borce poput Chucka Liddella, Tita Ortiza, Rampagea Jacksona, Wanderleija Silvu, u modernijem MMA-u Jona Jonesa, Lyota Machidu...

Nažalost, vrijeme je najveći neprijatelj vrhunskim borcima. Ono im nikako nije saveznik jer malo po malo, dio po dio okopnjuje njihove moći i oduzima im snagu.

Rashad Evans jedan je od najstrašnijih i udarački najboljih boraca koji su se borili u kategoriji do 93 kilograma, a njegov stražnji direkt protiv 'Icemana' te high kick protiv Seana Salmona i dan danas tvore dio najboljih nokauta u povijesti elitne MMA promocije.

Ali što je previše, previše je. Suga je noćas teško nastradao nakon samo 50-ak sekundi od zastrašujućeg Anthonyja Smitha, koji je teškim nokautom koljenom pokazao da je istinska prijetnja svima u poluteškoj i da bi uskoro mogao krenuti po titulu.

UFC 225: Evans vs Smith

Huge knee!! Rashad Evans gets finished by Anthony Smith in the first round at #UFC225!

Posted by UFC on Saturday, 9 June 2018

- Stvarno mi nije jasno kako Rashad nije vidio da Smith priprema koljeno, ako smo mi s komentatorske pozicije predvidjeli potez koji će se dogoditi - komentirao je Joea Rogan u prijenosu uživo.

Ne bismo ništa rekli da Rashadu ovo nije bio peti uzastopni poraz. Zaista je trenutak reći kako više nema što tražiti u oktogonu. Kao borac koji je vladao jednom erom, dao je i više nego dovoljno razvitku MMA-a kao sporta.

Krajnje je vrijeme da prepusti mjesto mlađima, a on se posveti karijeri TV komentatora UFC-a i ulasku u UFC-ev Hall of Fame. Njegovo mjesto pod zvjezdanim nebom UFC-a nitko mu ne može oduzeti.

Demolition Man je demoliran

Nažalost, još jedan borac je, čini se, dao svoj maksimum. Je li vrijeme da prijeđe u Bellator, negdje u Rusiju ili čak u Rizin u Japan ostaje otvoreno pitanje. Ali sada je sasvim jasno da Alistair Overeem više nije kalibar za svjetski vrh.

Čovjek je bio K-1 prvak. Bio je DREAM-ov prvak, kao i Strikeforceov. Iako mu je karijeru obilježilo nekontrolirano gutanje dopinga, nitko mu ne može osporiti borilačku veličinu i ono što predstavlja spomen njegova imena. Borio se s većinom najboljih boraca svijeta i dan danas nosi status ikone te je uvijek rado viđen gost na svim borilačkim događanjima.

No, noćas ga je školovao puno mlađi, spremniji i napose bolji borac. Na kraju ga je uništio nemilosrdnim laktovima. Bio je ovo drugi iznimno težak nokaut 'Reema' zaredom te treći u posljednjih pet borbi.

UFC 225: Overeem vs Blaydes

Boom! Curtis Blaydes with some HUGE shots to finish Overeem at #UFC225!

Posted by UFC on Sunday, 10 June 2018

Curtisa Blaydesa sam imao priliku gledati uživo u Zagrebu. Nevjerojatno je koliko je taj dečko napredovao u dvije godine. Tada je izgubio od Francisa Ngannoua i to ne svojom voljom. Liječnik uz oktogon procijenio je da ne može nastaviti borbu zbog otekline na desnom oku. Do tog trenutka bio je ravnopravan suparnik kamerunskom gorostasu.

Noćas je pokazao da je kalibar za svjetski vrh i, po nama, morao bi dobiti priliku za naslov bilo to protiv Miočića ili Daniela Cormiera. Curtis Blaydes pokazao je iznimnu discipliniranost, snagu, volju i zaista je zaslužio sve što trenutno proživljava u karijeri.

Andrei Arlovski također je jedan od onih koji su na izmaku snaga, ali budući da je nakon nekoliko teških poraza uspio pružiti koliko-toliko dobre partije, mislimo kako još uvijek može dati nešto teškoj kategoriji. Izgubiti na bodove od nadolazeće mlade zvijezde Taija Tuivase nikako nije sramota.

Sve dok 'Pitbull' ne prosipa staru slavu i sve dok može mlađe i motiviranije borce odvesti do sudačke odluke, a da pritom ne popije težak nokaut kao protiv Miočića, Overeema ili Ngannoua, može činiti odličan test za bilo kojeg nadolazećeg borca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna