Obavijesti

Sport

Komentari 527

Čudesni Abass odveo Rijeku u play-off! A sada slijedi - PAOK

Čudesni Abass odveo Rijeku u play-off! A sada slijedi - PAOK
8

Rijeka je u sjajnom susretu pobijedila Hibernian 4-1 i izborila play-off Konferencijske lige. Zabijali su Pavičić, Abass(2x) i Bušnja dok je za goste, koji su susret završili s igračem manje, zabio Magennis. Riječani će se za grupnu fazu boriti protiv PAOK-a

U uzvratu 3. pretkola UEFA Konferencijske lige nogometaši Rijeke su na svom stadionu pobijedili škotski Hibernian s 4-1 (1-0) i tako izborili nastup u posljednjem kvalifikacijskom kolu za ulazak u grupnu fazu ovog europskog natjecanja.

Pokretanje videa...

Čerin i Tomić VIDEO

Vodeći pogodak za Rijeku postigao je Domagoj Pavičić u 36. minuti. Gosti su izjednačili u 56. minuti preko Kylea Magennisa, ali su 10 minuta poslije ostali s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Darren McGregor.

Rijeka će za plasman u grupnu fazu igrati protiv solunskog PAOK-a koji je u četvrtak kao domaćin svladao irski Bohemians s 2-0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka (1-2) iz prve utakmice odigrane u Dublinu. Strijelci za Grke bili su Schwab (4) i Biseswar (28).

Europa Konferencijska liga, uzvratna utakmica 3. kola, HNK Rijeka - Hibernian

Riječani su na Rujevici od prve minute pokazali da su odlučni ostvariti pobjedu pred nešto više od 4000 svojih navijača, koja im je donosila plasman u zadnje kvalifikacijsko kolo, s obzirom na to da su prije tjedan dana u Edinburghu odigrali 1-1.

Do prve izgledne prilike Rijeka je stigla u 29. minuti, kad je Abass pucao sa 15 metara, ali je njegov ne pretjerano snažan udarac završio u gostujućem bloku.

Europa Konferencijska liga, uzvratna utakmica 3. kola, HNK Rijeka - Hibernian

U 32. minuti su zaprijetili i Škoti, ali je Murphyjev opasan udarac obranio iskusni Andrej Prskalo.

Četiri minute poslije Rijeka je povela. Murić je bio začetnik akcije odličnom loptom za Ampema, koji je vanjskim dijelom stopala s lijeve strane ubacio u srce kaznenog prostora, gdje je natrčao Domagoj Pavičić i lakoćom proslijedio u mrežu.

U 44. minuti se Prskalo istaknuo još jednom obranom, a zaustavio je udarac Nisbeta. Minutu poslije Riječani su mogli udvostručiti prednost, a još jednom Abass nije uspio pogoditi mrežu i to iz dva pokušaja. Prvi udarac je završio u bloku, a drugi je odlično obranio gostujući vratar Macey.

Europa Konferencijska liga, uzvratna utakmica 3. kola, HNK Rijeka - Hibernian

Promašaje domaće momčadi Hibernian je iskoristio u 56. minuti. Magennis je pobjegao riječkoj obrani i sa 15 metara iskosa s lijeve strane lijevom nogom pogodio suprotan kut.

U 66. minuti su Riječani došli do brojčane prednosti na terenu. McGregor je po drugi put bio preoštar u svom startu pa mu je litavski sudac Donastas Rumšas pokazao drugi žuti, a potom i crveni karton te put u svlačionicu.

Samo dvije minute poslije Rijeka je iskoristila stečenu prednost. Udarac iz kuta izveo je Robert Murić, poslao oštru prizemnu loptu prema bližoj vratnici, gdje je nogu podmetnuo Issah Abass i iskupio se za promašaje u prvom poluvremenu.

Europa Konferencijska liga, uzvratna utakmica 3. kola, HNK Rijeka - Hibernian

Ono što nisu uspjeli učiniti u prvom poluvremenu, domaći nogometaši su učinili u 73. minuti. Nino Galović je ubacio s desne strane pred gol škotske momčadi, gdje su u duelu bili Abass i McGinn, a gostujući branič je u pokušaju da spriječi pogodak glavom nespretno zahvatio loptu i poslao ju u mrežu za 3-1.

Konačnih 4-1 prekrasnim je solo prodorom postavio 21-godišnji Denis Bušnja u trećoj minuti sučevog dodatka. Driblingom se na malom prostoru oslobodio trojice gostujućih igrača, lažnjakom je u krivu stranu poslao i vratara Maceyja te lagano gurnuo loptu u nebranjenu mrežu.

Prva utakmica doigravanja za grupnu fazu Konferencijske lige između PAOK-a i Rijeke bit će odigrana u Solunu 19. kolovoza, a uzvrat na Rujevici je na rasporedu 26. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, 3. pretkolo, uzvrat 20:00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Pavičić 37', Abass 68', 73', Bušnja 90+1'
4 : 1
Hibernian
Magennis 56'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaj. Sjajna Rijeka će se za grupnu fazu boriti protiv PAOK-a! 

Riječani su poveli 1-0 golom Pavičića i dominirali cijelim susretom. No, u 56. minuti Magennis koristi nesmotrenost u riječkoj obrani i poravnava na 1-1. U tim trenucima Škoti su bili bolji, ali šok za njih u 67. minuti. Obregon je ukrao loptu McGregoru koji ga je srušio i dobio drugi žuti karton. Taj trenutak odredio je susret.

Samo minutu nakon toga Abass je zabio za 2-1, a pet minuta kasnije i za 3-1. Bušnja je u završnici potvrdio pobjedu- 

90+2'

Bušnjaaaaa! Rijeka ima 4-1! Kakva majstorija Rijekinog mladića. Dobio je loptu na desnoj strani peterca, prošao dvojicu igrača, zarolao golmana i zabio za 4-1.

89'

Abaasss. Kako je opasan sjajni Ganac. Liber je pokrenuo tranziciju i povukao loptu prema naprijed. Uposlio je kolegu Abassa na lijevoj strani. On je cimnuo dvojicu igrača Hiberniana pa s lijevog ruba šesnaesterca gađao desni kut. To je prošlo malo pored stative. 

83'

Ritam utakmice je u potpunosti pao. Rijeka ne mora više nigdje juriti, ima dva gola prednosti i prolazak u play-off. Škote sada samo čudo može spasiti. 

Zaiskrilo je među igračima. Tko gubi, on se ljuti. Doyle-Hayes je gurnuo Ampema nakon jednog prekršaja, na kraju su obojica dobila po žuti.

77'

Tko bi rekao da će Riječani ovako ekspresno iskoristiti igrača više. Zabili su dva gola iz dvije šanse i došli na koračić od play-offa. 

A sportski direktor Robert Palikuća pokazao je kako ima nevjerojatan nos za pojačanja. Abass je došao na posudbu iz Mainza i pokazao o kakvoj klasi je riječ. Zabio je dvije bombetine Dinamu, a sada s nova dva gola vodi svoju momčad prema 4. pretkolu Konferencijske lige.  

Iz igre je izašao Obregon. Nije zabio, nije imao šansi za gol, ali napravio je nevjerojatan posao izborivši crveni karton. Od tada sve ide na riječki mlin. Zamijenio ga je Bušnja.

Komentari 527