Sport

Komentari 12

Težak suparnik za Nexe: Ždrijeb ga spojio s braniteljem naslova

Težak suparnik za Nexe: Ždrijeb ga spojio s braniteljem naslova

Domaćin turnira na kraju će ipak biti portugalska Benfica, a ne Našičani kako su se nadali, a i ždrijeb ih nije mazio na putu do velikog europskog trofeja

Rukometaši našičkog Nexea igrat će protiv branitelja naslova, njemačkog Magdeburga u polufinalu EHF Europske lige 28. svibnja, prvog dana završnog turnira ovog natjecanja, čije je domaćinstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF) povjereno Lisabonu. 

U drugom polufinalu sastat će se poljski Orlen Wisla Plock i domaćin turnira lisabonska Benfica, određeno je ždrijebom održanim u sjedištu EHF-a u Beču. Točni termini utakmica bit će naknadno određeni.

Pobjednici polufinalnih dvoboja će se 29. svibnja u Altice Areni boriti za naslov pobjednika Europske lige, dok će poraženi prethodno odigrati utakmicu za 3. mjesto.

Inače, ta je dvorana, koja može primiti 12.500 gledatelja, ostala u lijepom sjećanju hrvatskim rukometašima i navijačima, jer je u njoj 2003. hrvatska reprezentacija, predvođena Ivanom Balićem i s Linom Červarom na izborničkoj klupi, osvojila naslov svjetskog prvaka pobijedivši u finalu Njemačku.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI