Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tijekom utakmice sam se sjetio Černobila i preminulih prijatelja

Tijekom utakmice sam se sjetio Černobila i preminulih prijatelja

Legendarni Andrij Ševčenko je 2003. godine zabio odlučujući penal Juventusu u finalu Lige prvaka te donio naslov svome Milanu. No, prije penala razmišljao je o događajima iz djetinjstva koji su ga obilježili

VIDEO

U obrani Nesta, Maldini, Cafu, u vezi Pirlo, Kaka, Rui Costa, Gattuso, a u napadu Inzaghi, Ševčenko, Tomasson...

Asocijacija je to na onaj fantastični Milan koji probudi nostalgiju u zaljubljenicima u nogomet i probudio sjećanje na onaj stari, romantični nogomet, kada se nije sve vrtjelo oko novca. 

NK Rudes - NK Osijek

Bila je to nevjerojatna momčad koja je harala Europom pod ravnanjem Carla Ancelottija. Čak dvaput u pet godina su osvajali Ligu prvaka, lider je bio neprikosnoveni Paolo Maldini, ali važna kockica u ovome stroju bio je ukrajinski gospodin u kopačkama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrij Ševčenko (44) trpao je sve živo što su mu prema naprijed dostavljali Andrea Pirlo i Kaka, no iza njega je teška životna priča koja ga je motivirala da ispuni svoje snove i snove svojih preminulih prijatelja.

Naime, osvajač Zlatne lopte iz 2004. godine je do 1986. godine živio u Černobilu kada je morao odseliti zbog eksplozije nuklearne elektrane. Njegova obitelj i on su se uspjeli spasiti te proći bez posljedica, no nažalost, neki njegovi prijatelji i vršnjaci nisu. Preminuli su od bolesti koje su bile uzrokovane zračenjem.

UEFA Cup 08/09 AC Milan (ITA) - Werder Bremen (GER)

To mu je bilo u podsvijesti kroz cijelu karijeru, bio je zahvalan što je živ i zdrav te što uopće može raditi ono što boli. S tim mislima je i pucao odlučujući penal u finalu Lige prvaka 2003. godine protiv Juventusa. Zabio je i donio Milanu naslov. Bio je jedan od najboljih igrača na svijetu u to vrijeme, privatno miran i povučen, ali zato živa vatra na travnjaku. Bio je strah i trepet za obrambene igrače.

- Sjećam se dobro tog finala iz 2003. godine i penala na kraju. Uvijek sam nekako imao neke sumnje u sebe, ali nikada se nisam bojao izazova. U tom trenutku kada sam trebao izvesti penal prisjetio sam se svega. Mog djetinjstva u Černobilu, prijatelja koji su preminuli, ma svega - kazao je današnji izbornik Ukrajine pa dodao:

- Rekao sam sebi: 'Nemoj se predomisliti kada odlučiš u koju stranu da pucaš penal'. Gledao sam u suca da mi da neki znak da mogu šutirati jer nisam čuo pištaljku od silne buke na stadionu. On mi je klimnuo glavom, a ja sam krenuo prema lopti. Sjećam se da sam prije šuta vidio Buffona u koju stranu ide i već tada sam znao prije svih da ću zabiti gol. Tu sliku i osjećaj nikada neću zaboraviti.

Soccer - Mid Season Friendly - Rangers v AC Milan - Ibrox

Finale se igralo u Manchesteru, a tog jutra se iznenadio kada je pogledao kroz prozor. Tamo je bio Pippo Inzaghi koji je trčao po golf terenu.

- Sjećam se tog jutra kada sam se probudio i pogledao kroz prozor. Tu pored hotela bio je teren za golf i vidio sam da neko trči sam po terenu i pravi kretnje i gleda je li 'nevidljivi sudac' svirao ofsajd. Glumio je da je zabio gol i da nije ofsajd i krenuo da slavi. Ta osoba na golf terenu bio je Pippo Inzaghi - priča ovaj ukrajinski velemajstor.

Karijeru je počeo u Dinamu iz Kijeva, a nastavio u Milanu 1999. godine. Na San Siru je navijače svojim potezima uveseljavao sve do 2006. godine, a za to vrijeme zabio je 175 golova u 322 utakmice uz 45 asistencija. 

NK Rudes - NK Osijek

Bio je zvijezda koju su svi htjeli u svojim redovima, a uspio ga je 2006. godine prisvojiti Roman Abramović koji je za njega iskeširao 40 milijuna eura. No na Stamford Bridgeu se nije najbolje snašao. U dvije godine zabio je 22 gola u 77 utakmica, no tada su krenuli problemi s ozljedama što ga je usporilo i izbacilo iz ritma. Vratio se u Milan, no to više nije bilo to. Nije uživao na terenu kao prije, a kada je shvatio da ne može više pomoći klubu, u smiraj karijere vratio se u svoj Dinamo Kijev gdje je završio karijeru 2012. godine. 

Za ukrajinsku reprezentaciju zabio je 48 golova u 111 utakmica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener