Sport

Komentari 3

Tisuće slavile naslov Rangersa i dvojice Hrvata unatoč zabrani: 'Ako imate srca, shvatit ćete ih'

Tisuće slavile naslov Rangersa i dvojice Hrvata unatoč zabrani: 'Ako imate srca, shvatit ćete ih'

U Škotskoj je trenutačno na snazi zabrana okupljanja, a građanima se savjetuje da ne napuštaju svoje domove. Unatoč tome, tisuće navijača Rangersa 'preplavili' su ulice oko Ibroxa nakon naslova Rangersa

Glasgow Rangersi osvojili su 55. naslov prvaka Škotske i prvi nakon punih 10 godina, a imena naših Nikole Katića (24) i Borne Barišića (28) zauvijek će biti utkana u uspjeh kluba s Ibroxa.

Razumljivo, navijači diljem Glasgowa (a da nisu Celticovi) bili su oduševljeni zbog nevjerojatnog uspjeha svojeg kluba koji je 2012. zbog ogromnih dugova izbačen u četvrtu ligu. 

No, ono što nije razumljivo da su isti preplavili područje oko stadiona unatoč restrikcijama zbog korona virusa. Nemamo službene brojke, ali očito je da Škoti nisu brinuli baš ni o čemu, tek je nekolicina ljudi nosila maske. A skupile su se tisuće...

U Škotskoj je trenutačno na snazi zabrana okupljanja, a građanima se savjetuje da ne napuštaju svoje domove za vrijeme pandemije.

Bilo je tu i male djece i kućnih ljubimaca. Viski je tekao u potocima...

- Idioti. Shvaćam da želite proslaviti uspjeh svoje momčadi, ali pod trenutnim restrikcijama ovo je skroz glupo - napisao je jedan korisnik Twittera.

- Navijači Rangersa koji krše pravila 'lockdowna' su sramota - tvrdi drugi.

Tek nekoliko dana ranije, uoči pobjede 3-0 nad St Mirrenom, navijači su također preplavili područje oko Ibroxa, a neki od njih tada su i kažnjeni.

Ipak, trener Rangersa Steven Gerrard izjavio je da 'razumije postupke Rangersovih navijača budući da su prošli kroz teška vremena' kada je zbog financijskog kolapsa klub pao na najniže grane, no da je prioritet - sigurnost svih ljudi.

- Još postoji pandemija i dok je tako važno je da navijači paze. Ali, u isto vrijeme, ako imate išta u srcu shvatit ćete što su ovi navijači sve prošli. Sigurnost je primarna, ali teško je jer su ovo bile emocionalne tri godine za mene, a navijači su tu puno duže i prošli su puno u 10 godina. Tako da ih sigurno možete razumjeti - poručio je Stevie. 

Najčitaniji članci