Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tite: Brazil još uvijek progoni '7-1' duh s prošlog prvenstva

Tite: Brazil još uvijek progoni '7-1' duh s prošlog prvenstva
4

Skoro četiri godine su prošle od najgoreg poraza Brazila u povijesti. Utakmica poznata pod nazivom Mineraizo još uvijek se nalazi duboko u podsvijesti svih Brazilaca, a sada ponovo idu na Löwa i ekipu...

VIDEO

Brazilska nogometna reprezentaciju u utorak će, prvi put nakon sramoćenja na domaćem terenu pred cijelim svijetom u porazu od 7-1, igrati protiv Njemačke.

Njihov izbornik Tite svjestan je utjecaja te večeri na cjelokupnu naciju:

- Ta utakmica ima golemo psihološko značenje, nemojmo se zavaravati oko toga. 7-1 je kao duh, ljudi još uvijek o tome pričaju. Što se više spominje, taj duh je stvarniji.

Podsjetimo, Njemačka je tada u 29 minuta zabila čak pet komada - kod udaraca Müllera, Klosea, dvaput Kroosa i Khedire, Julio Cesar na golu bio je nemoćan. U drugom dijelu je Schürrle dodao još dva:

- Gledao sam to kod kuće u Sao Paulu sa ženom tada. Nakon trećeg gola počela je plakati - prisjeća se Tite traumatičnog iskustva.

- Svaki udarac završio je u golu, takvo nešto ne događa se niti u video igrama. Rane su još uvijek otvorene i susret u Berlinu je dio procesa zacjeljivanja - smatra brazilski izbornik. 

Za Njemačku neće igrati Müller i Özil, a Kevin Trapp i Bernd Leno trebali bi podijeliti minutažu na golu. 

- Bit će možda tri ili četiri igrača s prošle utakmice u sastavu. Naravno, Brazilci žele osvetu, no vrijeme se ne može vratiti. 7-1 je prošlost - zaključio je njemački izbornik Joachim Löw.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom