Obavijesti

Sport

Komentari 57

Tko bi još mogao doći, a tko otići iz Dinama već ove zime?

Tko bi još mogao doći, a tko otići iz Dinama već ove zime?

Dolazak Ojede praktički je već gotova stvar, a u Maksimiru žele i smanjiti igrački kadar, riješiti se nekih igrača koji su imali manju minutažu u prvom dijelu sezone. A postoji i mogućnost nemoralnih ponuda...

VIDEO

Dinamo je ozbiljno ušao u zimski prijelazni rok, čelnici "modrih" svim silama žele osnažiti svoju momčad uoči proljetnog dijela sezone. U Maksimir je već sletio Petar Bočkaj koji će dodatno zaoštriti poziciju na lijevom boku, sve je spremno i za dolazak argentinskog krilnog igrača Martina Ojede. Tu se čeka još samo potpis njegovog kluba Godoy Cruza, a cijela je priča vrijedna između 4 i 4,5 milijuna eura.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

No, to sigurno neće biti sve, u Maksimiru su svjesni kako momčadi Željka Kopića treba još malo svježe krvi, novih lica koji će donijeti novu energiju u svlačionicu hrvatskog prvaka. Jasno, u Dinamu će biti odlazaka, na izlaznim vratima već je Francois Moubandje, dolaskom Bočkaja otpisan je i Marin Leovac, a uvijek postoji i mogućnost da u Maksimir sleti nekakva nemoralna ponuda. A tko bi sve mogao doći ili otići do kraja prijelaznog roka?

Mogući dolasci

1. Martin Ojeda

Dolazak Martina Ojede u Maksimiru svi već shvaćaju kao gotovu stvar, 23-godišnjeg Argentinca od dolaska u Dinamo dijeli tek jedan potpis. Onaj njegovog kluba Godoy Cruza čiji su predstavnici sve dogovorili s čelnicima Dinama, ali tog potpisa i dalje nema. Željko Kopić u mislima slaže momčad s Argentincem, zna što želi od krilnog napadača, ali dok cijeli transfer ne postane služben - sve je moguće.

Još nekoliko kluba želi Martina Ojedu, u svojim redovima žele ga vidjeti Fenerbahče, Krasnodar i Orlando City, svi ti klubovi imaju i veću platežnu moć od Zagrepčana koji su za Argentinca spremni izdvojiti 4 do 4,5 milijuna eura. Dolazak Martina Ojede u Zagreb očekuje se tijekom ovog tjedna, ali ništa još nije sigurno dok sve ne postane sigurno.

2. Lukas Kačavenda

Mlada zvijezda Lokomotive velika je želja Dinama, to nitko u Maksimiru ne skriva. Ali, problem je - cijena. Lokomotiva je posljednjih godina počela raditi ozbiljne transfere (Grbić, Uzuni, Šimić...) i bez Dinama, a tim bi putem mogao ići i Lukas Kačavenda. Hrvatski reprezentativac do 21 godine može pokriti brojne pozicije u ofenzivnom dijelu momčadi, ali na Kajzerici ga ne daju za manje od četiri milijuna eura. To u Dinamo još nisu spremni platiti.

Zagreb: U 8. kolu 1.HNL sastali se Lokomotiva i Osijek

Dinamo je cijelu zimu u kontaktima s Lokomotivom, svi vjeruju kako bi se Kačavenda odlično snašao, ali i dodatno razvio u Maksimiru. No, u Lokomotivi logično - žele novac. Pregovori Dinama i Lokomotive još traju, u Maksimiru pokušavaju "slomiti" Božidara Šikića raznim bonusima i postocima od sljedeće prodaje, pa još nije realno očekivati da će Kačavenda ove zime sletjeti u Maksimir. Osim ako Dinamo nekakvom prodajom ne zaradi hrpu novaca. 

3. Danilho Doekhi

Da, Doekhi je bio velika želja Dinama tijekom ljeta, ali je centralni branič i kapetan Vitessea ostao u Nizozemskoj. Dinamo je u međuvremenu na stoperskoj poziciji "dobio" mladog Josipa Šutala, veliku perspektivu i budući projekt maksimirskog kluba. A Željko Kopić na tim pozicijama još ima Theophilea, Lauritsena, Perića, Dilavera, ali i Franjića koji će na proljeće primarno biti stoper. 

Dinamu danas novi centralni branič nije prioritet, ali u Maksimiru dobru priliku ne žele propustiti. Kevin Theophile-Catherine griješi sve više, teško da ćemo Francuza i u novoj sezoni gledati u dresu Dinama, Lauritsen se izgubio tijekom jeseni, a Dilaver se još nije ni nametnuo. Željko Kopić će na proljeće pretežito igrati s tri centralna braniča, pa je dolazak Doekhija i dalje opcija. Samo, i Nizozemca treba platiti dva-tri milijuna eura.

Mogući odlasci

1. Francois Moubandje

I to je već, kao u slučaju Martina Ojede, praktički gotova stvar. Francois Moubandje već je na izlaznim vratima Dinama, Švicarac je usmeno sve dogovorio s predstavnicima turskog Göztepea, sve bi trebalo biti riješeno sljedećih dana. U Dinamu neće dugo plakati za iskusnim braničem čiji je nogometni životopis puno bolji od predstava koje je pružao u dresu Dinama.

Odlazak Francoisa Moubandjea odavno je prioritet Dinama, Švicarac ima vrlo visoki ugovor koji mu ističe ovoga ljeta. U Maksimiru će biti sretni uspiju li uštedjeti pola njegove godišnje gaže, riješiti se neželjenog igrača, smanjiti broj nogometaša pod svojim ugovorom. Francois Moubandje će vrlo brzo preseliti u Tursku, sreću potražiti u zemlji gdje je već odradio jednu uspješnu posudbu (Alanyaspor).

2. Luka Ivanušec

Dinamo se ne želi riješiti Luke Ivanušeca, pogotovo ne u trenucima dok za njega nemaju dostojnu zamjenu. A to nije još niti Lukas Kačavenda. Ipak, u Maksimiru još nema službene ponude za hrvatskog reprezentativca kojeg u Maksimiru ne žele pustiti za manje od 15 milijuna eura. Logično, Ivanušec je mlad i perspektivan igrač, može igrati više pozicija, hrvatski je reprezentativac, fantastičan dribler...

Dinamo i Hrvatski dragovoljac sastali se u 2.kolu 1.HNL

Opet, u Maksimiru su svjesni kako je Ivanušec danas prvi na listi igrača za koje bi mogla stići nemoralna ponuda. I kako je njegov odlazak u ovom trenutku izvjesniji od onih Livakovića, Oršića, Petkovića... No, u Maksimirsku 128 još nije sjela niti jedna službena ponuda za Luku Ivanušeca, a nemoralne ponude od 15-ak milijuna eura rijetko stižu tijekom zimskog prijelaznog roka. Takve se rade većinom na ljeto. 

3. Marko Tolić

Marko Tolić svojom je objavom poslije posljednje utakmice jesenskog dijela sezone (Hrvatski dragovoljac - Dinamo 0-2) na društvenim mrežama zaintrigirao brojne navijače, na neki način i nagovijestio odlazak iz Dinama. No, Marko Tolić će se u srijedu pojaviti na prozivci Željka Kopića, staviti na raspolaganje svom treneru, pokušati još jednom izboriti za bolji status u klubu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marko Tolic (@tolicm)

Opet, sjajni ofenzivac već se sezonu i pol pokušava izboriti za mjesto u početnoj postavi, ali treneri mu jednostavno - ne vjeruju. Nije mu vjerovao Zoran Mamić, nije niti Damir Krznar, a slično je razmišljanje (iako je premali uzorak) pokazao i Željko Kopić u pet dosadašnjih utakmica na klupi Dinama. I pitanje je kako će se ove zime razviti situacija s Tolićem, do kada će i on sam imati strpljenja i čekati svoju priliku. Koju možda i neće dočekati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe