Obavijesti

Sport

Komentari 114

Tko će biti novi trener Dinama: Cvitanoviću su dani odbrojani...

Tko će biti novi trener Dinama: Cvitanoviću su dani odbrojani...
1

Rijeka ima Keka i zato je prvak, sve bolji Osijek ima Zekića, preporođeni Hajduk vodi Joan Carrillo... Čak i Belupo ima zanimljivo trenersko rješenje u liku Željka Kopića, a što ima Dinamo?

VIDEO

Tako je jasno da bi blamažu poput ove u Albaniji teško preživio bilo koji Dinamov trener, osim možda Zorana Mamića.

'Modri' će 99,9 posto vrlo brzo imati novog čovjeka na klupi jer ovo na što sliči Dinamo, amplitude u igri koje variraju od baš sjajnog, kao na Rujevici, do katastrofalnih izdanja poput ovoga u Elbasanu, to je neobjašnjivo.

Rijeka ima Matjaža Keka i zato je prvak, sve bolji Osijek ima talentiranog mladog trenera Zorana Zekića, preporođeni Hajduk vodi Joan Carrillo... Čak i Slaven Belupo ima zanimljivo trenersko rješenje u liku Željka Kopića, koji iz te momčadi izvlači maksimum.

A Dinamo? Što ima Dinamo? Je li europska trenerska avantura uopće mogla drugačije završiti s trenerom početnikom i smjenjivanjem trenera dva dana uoči početka sezone? 

To niti jedan ozbiljan klub ne radi. Ivajlo Petev je, naravno, bio katastrofalno rješenje i zasluženo je dobio otkaz, ali trebao je dobiti 'nogu' puno prije. Ovako je Dinamo ušao u stresno razdoblje prije nego što su prve utakmice uopće počele. 

Nije sve izgubljeno za 'modre'. Još je rano, uostalom, sezona je tek počela. Ako ćemo pravo, trenutačno su vodeća momčad Prve HNL i u Benkoviću, Mori, Ćoriću, Gojaku i Sosi, pa i Olmu, imaju više nego solidne temelje za strpljivo građenje momčadi. 

No tko će je graditi? Tko je taj koji može probuditi Soudanija i opet utihnulog Fernandesa? Dinamu, to je tako jasno, treba pravo trenersko ime tipa Vahida Halilhodžića. Naravno, Vaha je zbog svoje povijesti odnosa sa Zdravkom Mamićem i bogatog ugovora u Japanu nemoguća misija.

Ali nešto nam govori da bi idući trener Dinama mogao doći iz inozemstva. Jer eksperimentiranje s domaćim stručnjacima nema nikakvog smisla. Treneri tipa Mario Cvitanović morali bi barem probati voditi neke manje klubove pa da se vidi jesu li uopće spremni za Dinamo. 

Već spomenuti Slavenov trener Kopić je, recimo, zanimljivo domaće rješenje. Uostalom, Slaven Belupo je u prošlosti već dao Dinamu tada perspektivnog mladog stručnjaka - Krunu Jurčića. 

I Zdravko Mamić je jednom prigodom priznao da je klupu Dinama u jednom trenutku bio spreman ponuditi Matjažu Keku, pa da je Miškovićev odgovor bio: 

- Ne mogu ti ja zabraniti da razgovaraš s njim...

Kek je, to je više nego očito, trenutačno 'ni na nebu ni na zemlji'. Njegov verbalni šamar nakon utakmice s Olympiacosom nikako nije dobro sjeo Miškoviću i nije nemoguće da se rastanu u skoroj budućnosti. Pogotovo jer Kek sigurno ima dobrih ponuda. 

Dinamo bi, naravno, mogao platiti više od Rijeke, ali bi najprije morao pričekati rastanak Keka i prvaka, a to bi moglo potrajati.

Tko god došao, bio to stranac ili domaći stručnjak, Dinamov plan s trenerom mora biti dugoročan kao što je Rijekin s Kekom, jer ovo eksperimentiranje, pokazalo se, ne donosi ništa dobroga. Nije tragedija ispasti od Albanaca, jer u nogometnoj igri nema tragedija, kao što kaže trener Mario Cvitanović, ali svakako je rezultatski debakl.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići