Obavijesti

Sport

Komentari 76

Danska u finalu nakon infarktne završnice! Španjolci propustili veliku šansu, Hansen utrpao 12

Danska u finalu nakon infarktne završnice! Španjolci propustili veliku šansu, Hansen utrpao 12

Švedska je doznala protivnika u finalu SP-a. Bit će to Danska koja je pobijedila Španjolsku 35-33 nakon dramatične završnice! Briljirao je sjajni Hansen koji je utrpao 12 golova...

U finalu 27. izdanja svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu u nedjelju, 31. siječnja igrat će branitelj naslova Danska i Švedska.

Aktualni svjetski prvaci Danci su u polufinalu pobijedili europskog prvaka Španjolsku sa 35-33 (18-16), dok je Švedska slavila protiv Francuske sa 32-26 (16-13).

Pokretanje videa...

Poruka novog izbornika Horvata 00:46

U sudaru svjetskog i europskog prvaka, Danci su vodili veći dio utakmice, imali su i pet golova prednosti, no u samoj završnici gledali smo pravu dramu. Ruben Marchan Criado je imao šut za produžetak, no pogodio je prečku nakon čega su Danci u kontri potvrdili pobjedu.

2021 IHF Handball World Championship - Semi Final - Spain v Denmark

Španjolska je protiv Danske držala rezultatski priključak u prvih 15 minuta, no tada svjetski prvaci bježe na +5 (13-8). Europski prvaci su smanjili na dva gola zaostatka, imali su i dva napada za minus jedan, ali nisu uspjeli pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 18-16 za Dansku.

Svjetski prvaci su na otvaranju drugog dijela zabili dva brza gola za +4 (20-16), no Španjolska se nije predavala i u 46. minuti je smanjila na samo pogodak zaostatka (25-26).

2021 IHF Handball World Championship - Semi Final - Spain v Denmark

Šest minuta prije kraja Danska je ponovo imala četiri gola prednosti (33-29), no europski prvak se još jednom vratio i dvije minute prije kraja smanjio na 33-34, a minutu do kraja imao i napad za izjednačenje. Marchan je dobio loptu na crti, bio sam ispred Landina, ali lopta je pogodila prečku i završila malo ispred crte. Očajavali su Španjolci jer bilo je jasno da je to bila posljednja šansa.

2021 IHF Handball World Championship - Semi Final - Spain v Denmark

Dansku je do pobjede predvodio sjajni Mikkel Hansen sa 12 golova, dok je Magnus Saugstrup Jensen zabio sedam pogodaka. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Daniel Dušebajev sa sedam, Adrian Figueras Trejo sa šest, te Jorge Maqueda Peno s pet golova.

Danci će tako u svom petom finalu loviti drugi naslov, nakon što su prvu svjetsku krunu osvojili prije dvije godine.

Protivnik u finalu bit će im Švedska koja je u prvom polufinalu nadigrala Francuze sa 32-26 (16-13).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u rukometu, polufinale 20:30 , Kairo, Egipat
Danska
35 : 33
Španjolska
Sortiranje događaja
60'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Danska je u finaluuuuuuuuu! U dramatičnoj završnici Marchan je pogodio prečku i propustio veliku priliku za izjednačenje, a u posljednjoj sekundi je Gidsel zabio za 35-33 i veliku pobjedu svoje momčadi!

Vodili su Danci cijeli susret i imali na trenutke plus pet, ali pali su u završnici i Španjolska je imala ogromnu priliku za povratak, ali Marchan će onaj šut sanjati cijeli život. Imao je loptu za izjednačenje, za gol koji bi njegovoj reprezentaciji donio potencijalni produžetak, ali zadrhtala je ruka, pogodio je prečku, a Danci su za svaki slučaj zabili za dva razlike u posljednjoj sekundi.

Briljantan je bio Landin koji je skidao zicere u ključnim trenucima, ali uvjerljivo najbolji igrač utakmice je nevjerojatni Mikkel Hansen. Čovjek je utrpao nevjerojatnih 12 golova i uz to igrao skoro cijelu utakmicu. Razigravao je, asistirao i bio je nerješiva enigma za Španjolce koji se nisu predavali cijeli susret, ali nisu mogli više od toga...

Danska će tako u nedjelju igrati finale protiv Švedske i pokušati obraniti naslov osvojen prije dvije godine, a Španjolska će zaigrati protiv Francuske za broncu...

60'

Je li ovo moguće!!! Kakvu šansu su Španjolci propustili! Marchan je pogodio prečku pa je lopta pala pored gol-linije.

59'

Što je sada Perez de Vargas obraniooooo! Španjolska ima napad za izjednačenje u posljednjoj minuti!

58'

Goooooooooooool! Dušebajeeeeeev, Španjolska je smanjila na minus jedan... Ima li nade u preokret?

57'

Skinuo je Landin zicer Figuerasu, Hansen je zato zabio za plus tri, ali uporni Španjolci ipak su zabili preko Gomeza... I dalje pravi rukometni rat, Španjolska ne odustaje iako je sve manje do kraja...

Komentari 76