Obavijesti

Sport

Komentari 229

Srbija ne ide na Euro! Hrvatska će igrati protiv Škotske! Tragičar Mitrović zavio je Srbe u crno

Srbija ne ide na Euro! Hrvatska će igrati protiv Škotske! Tragičar Mitrović zavio je Srbe u crno
9

Škotska će igrati protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Nakon velike drame koju su odlučivali jedanaesterci prošla je Srbiju s ukupnih 6-5 i plasirala se na EP nakon 24 godine

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je i posljednjeg, trećeg suparnika u skupini D Europskog prvenstva iduće godine, a bit će to reprezentacija Škotske koja je u finalu play-offa u Beogradu pobijedila Srbiju sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

Euro 2020 Playoff Final - Serbia v Scotland

Škotska je tako izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine. Zanimljivo, Škoti su i u polufinalu slavili nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedivši Izrael s 5-3 poslije 0-0 nakon 120 minuta igre.

Danas su bili bliže pobjedi i u regularnom dijelu susreta. Vodili su 1-0, a Srbija je uspjela izjednačiti tek u posljednjim trenucima susreta golom Luke Jovića glavom u 90. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli ništa od nogometa. Bila je to obostrano skromna predstava. Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo u 51. minuti, Škoti su izigrali srpsku obranu i Robertson se našao u sjajnoj prilici, ali je pucao preko gola. Ipak, samo minutu kasnije gosti su poveli, a zabio je Ryan Christie udarcem sa 18 metara. Gosti su držali prednost sve do sudačke nadoknade, kada je Jović nakon ubačaja iz kornera zabio za 1-1 i produžetke.

Euro 2020 Playoff Final - Serbia v Scotland

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, pa je na koncu o vizi za Euro odlučivala "lutrija" jedanaesteraca. Odluka je pala u posljednjoj petoj seriji, McLean je zabio, dok je David Marshall obranio udarac Mitroviću. 

Prije toga za Škotsku su zabili Griffiths, McGregor, McTominay i McBurnie, a za Srbiju Tadić, Jović, Gudelj i Katai.

Zanimljivo, nakon što je Škotska izborila EP, postalo je jasno kako će "Vatreni" igrati protiv dva domaćina, Engleske i Škotske.

Euro 2020 Playoff Final - Serbia v Scotland

Svjetski doprvaci otvaraju EP 13. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 18. lipnja, dok će 22. lipnja ponovo u Glasgowu igrati protiv Škotske.

Plasman na Euro izborili su još i Sjeverna Makedonija, Mađarska preokretom protiv Islanda 2-1 te Slovačka koja je u produžecima slavila s 2-1 u Sj. Irskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EP 20:45 , BEOGRAD
Srbija
Jović 90'
1 : 1
Škotska
Christie 52'
Sortiranje događaja
SRBIJA - ŠKOTSKA 5-6 (1-1)

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Škotska ide na Europsko prvenstvo! Tragičar Srbije zove se Aleksandar Mitrović koji je u zadnjoj seriji promašio, odnosno Marshall ga je pročitao i.... Što reći? Ekstaza u Beogradu za Škote.

JEDANAESTERCI

1. serija: Griffits 0-1, Tadić 1-1

2. serija: McGregor 2-1, Jović 2-2

3. serija: McTominay 3-2, Gudelj 3-3

4. serija: McBurnie 4-3, Katai 4-4

5. serija: McLean 5-4, promašaj Mitrovića

120+1'

Kraj u Beogradu! Ali i dalje nemamo pobjednika koje će nakon 120 minuta odlučivati jedanaesterci.

115'

Katai je došao do dobre situacije za šut na 20 metara, ravno u naručje golmana gostiju.

SJ. IRSKA - SLOVAČKA 1-2

Slovačka opet vodi u Sj. Irskoj. U 110. minuti pogodio je Duriš.

Komentari 229