Obavijesti

Sport

Komentari 8

Francuska i Danska u finalu SP-a

Francuska i Danska u finalu SP-a
3

Nakon što je Danska izborila finale preko Španjolske, u borbi za zlato ostala je i Francuska koja je u polufinalu slavila protiv domaćina Švedske. Utakmica za zlato igra se u nedjelju od 20.30 sati

U finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će branitelj naslova Danska i olimpijski pobjednik Francuska.

Nakon što je u prvom polufinalu Danska u Gdanjsku svladala Španjolsku sa 26-23 (15-10), u drugom polufinalu igranom u Stockholmu Francuska je nadigrala domaćina Švedsku sa 31-26 (16-12).

Francuska je kontrolirala rezultat protiv Švedske od samoga početka. Prvi put se odvojila na veću razliku već kod 7-3, a do kraja dvoboja Švedska više nije stigla na manje od dva razlike koliko je bilo 10 minuta prije kraja (25-23).

Semi Final - France v Sweden

Ludovic Fabregas postigao je pet golova za Francusku, Nedim Remili, Dika Mem i Kentin Mahe su dodali po pet, dok su kod Švedske najbolji bili Eric Johansson s pet te Jonathan Carlsbogard i Daniel Pettersson sa po četiri pogotka.

Danska će tako u nedjelju pokušati osvojiti treći uzastopni naslov, najbolja je bila 2019. i 2021. godine, dok je Francuska u lovu na rekordni sedmi naslov, a posljednja dva naslova je osvojila 2015. i 2017.

Semi Final - France v Sweden

Finale će se igrati u nedjelju u Stockholmu. U dvobojima za redoslijed od petog do osmog mjesta Njemačka je svladala Egipat 35-34, a Norveška Mađarsku sa 33-25.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POLUFINALE SP-A 21.00 , Stockholm, Švedska
Francuska
31 : 26
Švedska
Sortiranje događaja

Krajjjj. Francuska ostavila domaćina bez ikakve šanse i izborila susret za zlato s Dancima.

55'

Šveđani dobili crveni zbog pregrubog prekršaja na Prandiju, Francuzi otišli na +6, čini se da je ovdje priča gotova.

52'

Ušli smo u zadnjih deset minuta, a Švedska posustaje. Francuska je na +4 i ima napad za ogromnu prednost.

45'

Vrti se cijelo vrijeme rezulta oko tri, četiri, pet golova prednosti za Francuze. Šveđani ne uspijevaju napraviti značajniji iskorak.

37'

Sve prolazi Francuzima na crtu, bilo to da utrčava netko s krila ili u uobičajenoj kombinaciji s pivotom...

Komentari 8