Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tko čeka Mini Vatrene: Olmo, tri realovca i igrač od 35 mil. €

Tko čeka Mini Vatrene: Olmo, tri realovca i igrač od 35 mil. €
1

Mladi dinamovac Dani Olmo bit će samo jedan od mnogih koji će prijetiti Mini Vatrenima na nadolazećem EURU. Tu su još Oyrazabal iz Španjolske, Sessegnon iz Engleske, Jović iz Srbije...

VIDEO

Govorilo se kako bi jedan od ponajboljih igrača Dinama Dani Olmo u bližoj budućnosti mogao zaigrati u dresu Vatrenih, ali nakon što je prihvatio poziv izbornika mlade španjolske reprezentacije i rekao kako je ponosan što je nosio španjolski dres, čini se da ćemo jako teško vidjeti Olma u 'kockastom'.

Pobjedom protiv San Marina (0:4) mladi hrvatski reprezentativci i matematički su osigurali plasman na nadolazeći Euro na kojem će ih, ovisno o ždrijebu, možda i Olmo čekati u španjolskom dresu.

Osim Španjolske i Hrvatske, još je pet reprezentacija izborilo plasman na Europsko prvenstvo, dok Italija kao domaćin ima direktan plasman.

Za posljednja mjesta koje vode u Italiju i San Marino bore se Belgija i Švedska te Danska i Poljska. Belgijcima je u tom susretu dovoljan samo bod za prvo mjesto u skupini, dok je Danska najvjerojatnije posljednji direktni putnik jer kod kuće igraju protiv Farskih otoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sigurni putnici na EURO U-21 su Francuska, Engleska, Italija, Njemačka, Srbija i Rumunjska. 

U redovima "furije" su dobro poznata imena iz La lige poput terceta iz Real Madrida - Mayoral, Vallejo, Ceballos, zatim Mikela Oyarzabala koji je standardan u redovima Real Sociedada i prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, Solera iz Valencije od 30 milijuna eura itd.

Najskuplja reprezentacija s kojom se Hrvatska može susresti je Francuska.

Obranu mladih "tricolora" drže kapetan Abdou Diallo iz Borussije Dortmund,  Dayot iz Red Bull Leipziga, a ispred njih su Aouar i Tousart iz Lyona. Ukupna vrijednost im je 216,8 milijuna eura.

Ako imalo pratite Premier ligu, sigurno ste čuli za mnoge reprezentativce Engleske. Najvrjedniji je krilni igrač Fulhama Ryan Sessegnon koji, kao i Oyarzabal, drži najvišu cijenu među plasiranima na EURO - 35 milijuna eura. 

Centralni vezni Lewis Cook  sa 20 godina standardni je veznjak Bournemoutha, a tu su još i Davies, Calbert Lewin i Lookman iz Evertona, Phil Foden iz Cityja, te vratar Angus Gunn koji je ovog ljeta iz Cityja prešao u redove Southamptona. Mladići vrijedni 162 milijuna eura sigurno nisu zaboravili kako su njihovi stariji kolege prošli na Svjetskom prvenstvu.

Direktan plasman na prvenstvo dobili su domaćini Talijani. Reprezentacija sastavljena u potpunosti od igrača iz talijanske lige čeka s već poznatim imenima iz Serie A poput golmana Scuffeta iz Udinesea, Calabrije iz Milana, Locatellija iz Sassuola, kapetana Mandragore iz Udinesea itd. Ukupna vrijednost domaćina je 102,5 milijuna eura.

Dolazimo do ekipa u kojima više nema igrača iznad 12 milijuna eura. Samo dva reprezentativca Njemačke nisu iz Bundeslige. Čvrstu Njemačku obranu predvode Klostermann i Baumgartl, a u 75,5 milijuna eura vrijednoj momčadi tu su još i Eggestein iz Werdera, Uduokhai iz Wolfsburga i ostala mlada bundesligaška ekipa.

U reprezentaciji Srbije iskače suigrač našeg Ante Rebića, napadač Luka Jović iz redova Eintrachta. Kapetan momčadi je stoper Vukašin Jovanović iz francuskog Bordeauxa. a na desnom beku nalazi se njegov klupski suigrač Milan Gajić. Tu su još i Račić iz Valencije, Saponjić iz Benfice, a desetak reprezentativaca dolazi iz domaćeg prvenstva.

Borbu za posljednje mjesto koje vodi na EURO između Belgije i Švedske predvodit će Dimata iz Anderlechta i Šveđanin Isak iz Borussije Dortmund. Uvjerljivo posljednja po cijeni je reprezentacija Rumunjske čiji je zvučniji pojedinac ujedno i kapetan momčadi, vratar Radu iz talijanske Genoe, a na scenu polako dolazi i sin najpoznatijeg Rumunja Gheorghea Hagija, Ianis Hagi iz Vitolula. 

Hrvatska reprezentacija do 21 godine nakon dugih 14 godina imat će težak posao koga god izvukli, ali generacija s Vlašićem, Halilovićem, Benkovićem morala bi parirati i najboljim mladim igračima svijeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu