Obavijesti

Sport

Komentari 35

Tko je Dino Prižmić: Ljubičić me vodi, pamtim Goranove savjete i uživam gledajući Đokovića...

Tko je Dino Prižmić: Ljubičić me vodi, pamtim Goranove savjete i uživam gledajući Đokovića...
11

Uzeo je set, prijetio preokretom, ali nije uspio pobijediti jednog od najboljih tenisača svih vremena. "Počeo sam trenirati sa sedam godina, a između tenisa i nogometa odabrao sam tenis", kazao nam je Dino

VIDEO

Nije pobijedio Novaka Đokovića, ali svojom igrom osvojio je srca teniske publike diljem svijeta! Dino Prižmić izgubio je u debitantskom nastupu na Grand Slamovima, no pokazao je da se može nositi s najvećima. Onako odigrati protiv jednog od najvećih tenisača svih vremena... To mogu samo rijetki!

Pokretanje videa...

Marin Čilić nastupa u polufinalu Roland Garrosa 00:34

Prižmić osvojio juniorski Roland Garros

Mladić iz Splita u seniorski je tenis zakoračio nakon što je prošloga proljeća osvojio Ronald Garros, kao krunu svoje juniorske karijere! Čilić je bio zadnji hrvatski pobjednik u Parizu, još 2005. godine. Mladi Splićanin bio je u finalu Europskog prvenstva do 14 i do 18 godina, u svoju agenciju uzeo ga je Ivan Ljubičić, a zbog teniskog napretka iz Splita se preselio u Zagreb. Mnogi iz teniskog svijeta uspoređuju ga s Bornom Ćorićem...

- Počeo sam trenirati sa sedam godina, a između tenisa i nogometa odabrao sam tenis. Najviše volim igrati na tvrdoj podlozi, a najbolji mi je udarac forhend - rekao je jednom zgodom.

Ivan Ljubičić s njim je na turniru i otkrio je što mu Ljubo savjetuje:

- Moram definitivno ubrzati loptu, bolje servirati, a često mi se dogodi i da usporeno uđem u meč. Suparnik to iskoristi i onda lovim rezultat sat vremena.

Prižmić: Iz Splita sam se preselio u Zagreb

Rođeni Splićanin se zbog tenisa preselio u Zagreb.

- Iz Splita sam i tamo mi je bilo odlično, nemam nikakve zamjerke, ali sam se preselio u Zagreb jer ima boljih igrača za sparing. Sigurno mi Split nedostaje, ali sam se navikao na život u Zagrebu. Drugačiji je mentalitet u Splitu i Zagrebu, ali sam se navikao.

Dino Prižmić izgubio od Richarda Gasqueta na ATP turniru u Banja Luci

Split je rasadnik teniskih talenata, od Nikole Pilića, preko Gorana Ivaniševića i Marija Ančića, do Dine Prižmića i Milija Poljička.

- Nisam imao priliku gledati Ančića, ali sam jednom trenirao sa njim. Tu je i Mili Poljičak, koji je osvojio juniorski Wimbledon pretprošle godine i igra odlično.

A Novak Đoković posebna mu je priča.

Dino Prizmic (Cro) TENNIS : Roland Garros 2023 - Finale Junior Garcons - Paris - 10/06/2023 JBAutissier/Panoramic PUBLIC

- On mi je jedan od najdražih igrača i igra zaista nevjerojatno. Novak je strašan igrač, i kada gubi 2-0 u setovima, osjetiš da će dobiti meč. Nikad nisam razgovarao s njim, ali jesam s Ivaniševićem, koji je njegov trener i zna dosta stvari. Dok sam bio dječak dao mi je nekoliko savjeta kojim se nekada služim i pokušavam popraviti sitnice da bih igrao što bolje. A u Parizu mi je Ivan dao ulaznicu za meč Đokovića i Hačanova i prvi sam put osjetio uživo kako Đoković ne gubi sigurnost ni kad gubi. Bez obzira na to kakav je rezultat, uvijek ima sve pod kontrolom. Tako mogu sebi pokušati dočarati da nema panike.

Trčao sam oko Ivaniševića i gledao Đokovića

U intervjuu za 24sata prošloga je ljeta pričao:

- Titula juniorskog pobjednika Roland Garrosa daje mi samopouzdanje i samo je pokazala da imam kvalitetu i siguran sam u sebe da mogu igrati s najboljima. Razina tenisa na juniorskom Grand Slamu vrlo je visoka.

Savjete je upijao i od Karena Hačanova.

- Kao dječarac trčkarao sam oko Gorana Ivaniševića u Umagu, ali nemam neku uspomenu na te dane, potpisanu lopticu ili slično. Pehar Roland Garrosa doma je, u ormaru, a nakon osvajanja Pariza preko Ivana Ljubičića nazvao me Roger Federer na videopoziv i čestitao mi. Jako sam ponosan što me takva legenda nazvala. Rekao mi je da me prati od početaka i da trebam samo tako dalje marljivo raditi, da je ovo samo početak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Bel progledao Vidoviću kroz prste, 'modri' čuvaju vodstvo
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Bel progledao Vidoviću kroz prste, 'modri' čuvaju vodstvo

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem