Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tko je Dalićevo rješenje za desni bok? Jedan od najboljih stopera ruske lige, kapetan Rubina...

Tko je Dalićevo rješenje za desni bok? Jedan od najboljih stopera ruske lige, kapetan Rubina...

Karijeru je započeo u Cibaliji pa je 2016. godine preselio u Dinamovu drugu momčad. Tamo se zadržao svega dvije godine pa otišao u Olimpiju gdje je zablistao i nakon samo pola godine uputio se u Rubin iz Kazana...

VIDEO

Sredinom kolovoza dobio je pretpoziv, krajem kolovoza saznao da će se ipak naći na okupljanju 'vatrenih', a već danas će od prve minute zaigrati protiv svjetskih prvaka Francuza.

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Priča je to hrvatskog stopera Filipa Uremovića koji u 23. godini života živi najljepše dane svoje kratke karijere. Rođeni Požežanin posljednje dvije godine igra u Rubinu iz Kazana, a posebno je napredovao u posljednjih godinu dana kada je postao jedan od najvažnijih igrača, a onda i sa samo 23 godine i kapetan.

Filipova primarna pozicija je mjesto stopera, no po potrebi može zaigrati i na desnom beku. Nekoliko utakmica na toj poziciji igrao je u Rubinu, u mladoj reprezentaciji kod Nenada Gračana, a u izostanku desnih bekova tu poziciju će morati pokriti i u debiju za hrvatsku reprezentaciju u Ligi nacija protiv Francuske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NK Borac- GNK Dinamo

No tko je zapravo ovaj mladi stoper koji je doživio nevjerojatan uzlet u karijeri?

Karijeru je započeo u Cibaliji pa je 2016. godine preselio u Dinamovu drugu momčad. Tamo se zadržao svega dvije godine, a s 21 godinom na leđima odlučio je svoju karijeru razvijati u susjedstvu. Potpisao je za Olimpiju iz Ljubljane s kojom je iste sezone osvojio naslov prvaka, a veliko povjerenje u njega imao je tadašnji trener Olimpije Igor Bišćan pa je tako skupio 20 nastupa u pola godine koliko je proveo u Olimpiji.

Sjajne predstave nisu prošle nezapaženo, a broj njegovog menadžera okrenuo je Rubin iz Kazan i poslao milijun eura prema Ljubljani za njegove usluge. 

Croatia v England - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - San Marino Stadium

U tih godinu dana postao je jedan od najboljih stopera u Rusiji, a tome svjedoče i statistike. Trebalo mu je neko vrijeme da se adaptira na rusku hladnoću i stil nogometa, a prošle sezone je apsolutno blistao. 

U 25 nastupa osvojio je čak 301 duel što je uvjerljivo najviše u ligi. Odradio je 244 uspješnih startova, što donosi ukupno devet startova svakih 90 minuta. Snažan u duelima, inteligentan na terenu i prototip modernog stopera koji zna čitati igru. Ono zbog čega su mnogi klubovi provirili u Rubinovu dvorište sa željom da ga dovedu...

Postao je vođa momčadi, a ubrzo i kapetan. Vrijednost na Transfermarktu mu je 3,50 milijuna eura, a u reprezentaciju je upao nakon što je Marin Pongračić otpao zbog bolesti. Tin Jedvaj igrao je na desnom boku protiv Portugala, a Šime Vrsaljko je nakon tog susreta otišao nazad u Madrid. Dalić je odlučio poštedjeti Jedvaja i priliku dati Uremoviću od prve minute.

ITA, UEFA U21 EURO 2019, Frankreich vs Kroatien

- Najbolji sam s Nikolom Vlašićem. Mi smo generacija, a i danas obojica igramo u Rusiji. Naravno, dobar sam i s Brekalom i Grbićem, koje također poznam iz mlade reprezentacije. Ostali su svi dali do znanja kako su na usluzi - rekao je Uremović za Glas Slavonije nakon što je dobio poziv.

Nastupao je za mlade hrvatske reprezentacije, a za Hrvatsku U-19 i U-21 nastupio je 14 puta, a prošle godine bio je dio reprezentacije koja je igrala na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Fantastične igre iz prošle sezone pretočio je i u ovu, a to nije prošlo nezapaženo kod Zlatka Dalića koji mu je odmah dao priliku za debi. I to kakav debi. Protiv moćne i snažne Francuske. Ipak, ne na svojoj primarnoj poziciji, ali pokazao je već da može igrati i na boku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...