Obavijesti

Sport

Komentari 388

Dalić je prekrižio Roga, Sosu, Čopa, Leticu... Pjaca je unutra

Dalić je prekrižio Roga, Sosu, Čopa, Leticu... Pjaca je unutra
1

Pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju u subotu 26. svibnja. Na početku priprema zbog finala Lige prvaka neće biti Luke Modrića, Matea Kovačića i Dejana Lovrena, oni će se priključiti kasnije

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić zahvalio se osmorici igrača uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji: to su Karlo Letica, Borna Barišić, Zoran Nižić, Borna Sosa, Marko Rog, Mario Pašalić, Duje Čop i Ivan Santini.

S popisa od 24 imena još će jedan otpasti uoči konačne potvrde tko ide u Rusiju 4. lipnja. Dalić nam je potvrdio kako će to biti jedan od petorice stopera: Ćorluka, Vida, Lovren, Mitrović i Ćaleta-Car. Ćorluka ima manjih problema s ozljedom, isto kao i Mitrović...

POGLEDAJTE VIDEO:

Otpadaju osmorica: Zlatko Dalic ce na pripreme za SP povesti 24 igraca

Objavljuje 24sata u 21. svibnja 2018

Popis za pripreme u Rovinju:

Golmani: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Dominik Livaković

Obrana: Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Ivan Strinić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Duje Ćaleta-Car

Veza: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Filip Bradarić

Napad: Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Nikola Kalinić, Andrej Kramarić, Marko Pjaca, Ante Rebić

Pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju u subotu, 26. svibnja. Na početku priprema zbog finala Lige prvaka neće biti Luke Modrića, Matea Kovačića i Dejana Lovrena. Oni će se priključiti u četvrtak, 31. svibnja.

- Forma Ante Rebića? Pa kada jedan igrač tako otrese dva stopera njemačke reprezentacije i zabije dva gola u finalu Kupa onda moram biti zadovoljan. Pjaca? Znam da nije dovoljno igrao, ali njemu jako vjerujem. I može nam biti džoker s klupe kada nam to bude trebalo. On može igrati i lijevo i desno krilo, biti i čista špica. I jedna stvar, Pjaca se ozlijedio na prijateljskoj utakmici za Hrvatsku, to cijenim i poštujem.

Mandžo će biti čista špica

Izbornik je pričao i o Mandžukiću...

- Među napadačima imamo Mandžukića i Kalinić, a to može pomoći i Kramarić koji je u pravoj formi. I koji zabija puno golova. Mandžukić će biti čista špica, to je njegova najbolja pozicija, tu je pružao najbolje partije.

Lijevi bekovi su nam uvijek osporavani, a Pivarić i Strinić opet su na popisu...

- Da, vječno su osporavati, tu su opcije još bili Sosa i Barišić. Ali Sosa je ozlijeđen, ne može biti spreman za Rusiju. Strinić nije previše igrao nakon promjene kluba, ali ja iza te dvojice moram stati. Pa ne mogu nekoga staviti na popis, a onda zbog njih biti u dilemi. Vjerujem im maksimalno, imaju moju podršku.

Odlučio sam gurati one koji igraju stalno

Gdje su vam bile najveće dileme?

- Pa da ja vama svima dam papir, svi bi se mučili oko jednog ili dva imena. Odlučio sam gurati igrače koji igraju stalno, ali naravno to se ne odnosi na Vrsaljka ili Ćorluku, već na one mlađe igrače. Da, Pjaca i Strinić nisu igrali koliko treba, ali zbog njih nisam imao dilema. Nikada neće svi biti zadovoljni, svatko će imati svoje mišljenje, ali ovo je moja odgovornost, ja moram izabrati najbolje.

A dileme?

- Dilema su mi, zbog tih ozljeda, bili stoperi. Mislim kako Svjetsko prvenstvo nije vrijeme za promjene, njih možemo raditi u Ligi nacija ili na jesen. Čvrsto vjerujem u ove igrače, ovo je san svih nas.

Niste poput prethodnika na popis stavili dodatna više igrača ili neka dva talentirana klinca...

- Kada u Njemačkoj, Španjolskoj ili Brazilu netko otpadne s ovog popisa, onda je prava fešta na koju je pozvano cijelo selo. A kod nas se zbog toga rade traume i nervoze, mediji jedva čekaju pronaći nekoga tko će nešto zanimljivo reći. A takve bi mi stvari oduzimale koncentraciju, takve mi stvari ne trebaju tijekom priprema. Ali, opet postoji šansa da nekoga uzmemo s ovog šireg popisa.

Brine me Ćorluka

Kakva je situacija s Ćorlukom?

- On je ozlijedio list u zadnjoj utakmici, zato smo i pozvali pet stopera. Da, brine me to s njim, i tu nećemo ulaziti u bilo kakav rizik. Ćorluka nam treba zdrav i spreman. Žao mi ga je, vjerujem da će biti spreman za Rusiju - završio je Dalić.

Podsjetimo, Hrvatska igra dvije prijateljske utakmice pred Mundijal, 3. lipnja u Liverpoolu protiv Brazila (16 sati) te 8. lipnja u Osijeku protiv Senegala (20 sati). Naša prva utakmica na SP-u je 16. lipnja protiv Nigerije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu