Obavijesti

Sport

Komentari 30

Tko su Njemice? Nikad ih nismo pobijedili, a njihov izbornik 'vrišti': To je vic, nije pošteno!

Tko su Njemice? Nikad ih nismo pobijedili, a njihov izbornik 'vrišti': To je vic, nije pošteno!

Danas smo, od zadnjih dvoboja s Njemačkom, jači za Mičijević, a prvi put na Euru i za Milosavljević koja se ove sezone prometnula u najbolju igračicu Podravke. Jači smo i za četiri velike pobjede

VIDEO

Jedanaest dana kasnije, otkako se sve zakotrljalo protiv Mađarske, došli smo pred vrhunac. Pred utakmicu za polufinale Europskog prvenstva protiv Njemačke (18:15, PlanetSport 1), za najveći uspjeh ženskog rukometa u povijesti koji bi nas automatski poslao i na Svjetsko prvenstvo dogodine na kojem nismo bili od 2011.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši podržali rukometašice

Pokretanje videa...

Rukometaši šalju poruke podrške 01:25

Sami odlučujemo o sebi iako isto vrijedi i za Njemačku. Nama je dovoljan i bod, možda, ako Nizozemska dobije Rumunjsku, i minimalan poraz, ali kako je sve to u napadu-dva razlike, ne možemo se osloniti previše. Da će biti pomoć bude li tijesna završnica, svakako.

Imali smo dva dana odmora nakon Norveške. Uzeli su nam ih nakon prvog kruga, ali sad su nam dobro došla jer samo smo mi i Norvežanke igrali pet puta u deset dana. Njemačka je se jučer trgala s Nizozemskom i izgubila, pa očekivano sad ona "vrišti" na EHF.

- To je vic. Nije pošteno. Mi ćemo odigrati tri utakmice u četiri dana. Ako usporedimo raspored drugih, stvarno nije pošteno - ljut je bio izbornik, Nizozemac Henk Groener.

Hrvatske i njemačke reprezentativke odigrale prijateljsku utakmicu u Areni Zagreb

Groener je s Njemicama tri zadnje godine i još čeka na velike stvari kakve je napravio s Nizozemskom koju je uveo u svjetski vrh makar su prošle godine za jedan gol ostale kratke za polufinale SP-a. Ubrzao ih je iako se po rezultatima ovdje na Euru to ne vidi. U skupini su pobijedili Rumunjsku 22-19, odigrali 21-21 s Poljskom, a od Norveške na poluvremenu gubili 14-22, na kraju 23-42. Digli su se u nastavku turnira s 32-25 protiv Mađarske, do jučerašnjeg poraza od Nizozemske 27-28. Zanimljivo i možda indikativno, Groener je zbog korone propustio cijele pripreme i prvu utakmicu s Rumunjskom.

Papir kaže da imaju sve, rekao bi Veselin Vujović "ima ih i na kilo i na metar". U vanjskoj liniji sve se pita Bolk, Naidzinavicius, Maidhof i Smits. Bolk očekivano zabija najviše na turniru (17), prate je Maidhof (15) i Smits (12), dok Naidzinavicius nakon ozljeda više nije na vrhuncu. Nedostaje Stolle koja je, kao i druge, sklonija šutu, pa im je dobro došla ljevakinja Maidhof, prvi strijelac njemačke lige godinama, i njena igra jedan na jedan čime ćemo se morati pozabaviti. Pročita li se nju, uskače Weigel.

Visoke su, pogotovo središnji blok obrane sa Schultze kojoj pomažu Benke i Smits. Ako to prepucate, iza čeka Eckerle koju je Metz uzeo Siofoku kao zamjenu za našu ozlijeđenu Kapitanović. Šest ih je iz Bietigheima, 13 iz domaće lige. 

Hrvatske i njemačke reprezentativke odigrale prijateljsku utakmicu u Areni Zagreb

Deset je istih koje nisu mogle pobijediti reprezentaciju hrvatske lige bez Podravke prošlog listopada. Taj je remi u Areni 21-21 bio senzacija, dok tri dana kasnije u Hannoveru nije bilo realno da ponovimo isto, završilo je 32-23. Četiri mjeseca ranije igrali smo za SP, u Koprivnici smo odigrali 24-24, u Hammu izgubili 21-25.

Danas smo jači za Mičijević, a prvi put na Euru i za Milosavljević (umjesto Vidak) koja se ove sezone prometnula u najbolju igračicu Podravke, što je kraj svih strankinja veliki kompliment. Jači smo i za četiri velike pobjede, stoga ni podatak da ih nikad nismo dobili u službenoj utakmici ne zvuči baš tako strašno. U ukupno 29 (ni s kim nismo više odigrali) tek pet puta (u Umagu 2015. zadnji put) uz 19 poraza u pet remija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu