EURO 2020, ANKETA Tko treba igrati sa Španjolcima? Dalića muče kobne četiri pozicije | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 205

Tko treba igrati sa Španjolcima? Dalića muče kobne četiri pozicije

Tko treba igrati sa Španjolcima? Dalića muče kobne četiri pozicije

Tko god počne protiv Španjolske motiv će biti isti: dati sve od sebe i proći dalje na koji god način. Na današnjem treningu izbornik je isprobavao Gvardiola na poziciji stopera, a ima još nedoumica

VIDEO

Većina sastava za utakmicu sa Španjolskom u osmini finala Eura 2020 se zna. Okosnica momčadi je tu, zna se tko će sigurno krenuti od prve minute, no i dalje postoje neke nedoumice.

POGLEDAJTE VIDEO: Zezancija na treningu Vatrenih

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

Upravo o tome bilo je govora tijekom današnjeg treninga hrvatske reprezentacije u Rovinju gdje je Zlatko Dalić na mjestu stopera isprobavao Joška Gvardiola i ako mladi, sad već bivši, dinamovac krene s te pozicije, na lijevi bek će Borna Barišić. Pitanje je gdje je u cijeloj priči Duje Ćaleta-Car i hoće li možda on zaigrati od prve minute. Nekako se čini da je ipak Gvardiol bliži udarnoj postavi.

Anketa: Tko treba biti stoper?

Ako se izbornik ipak odluči za Duju Ćaleta-Cara u paru s Domagojem Vidom, na lijevi bek će, po svemu sudeći, Joško Gvardiol. Ipak, ne bi iznenadilo kada bi priliku dobio i Borna Barišić, koji je ulaskom u igru protiv Škotske ostavio dobar dojam.

Anketa: Tko treba na lijevi bek?

Sjajnom predstavom protiv Škotske Josip Juranović dao je izborniku za razmišljati. Član Legije, nekadašnji hajdukovac, odigrao je vrlo dobru utakmicu i prema naprijed i prema natrag. Nije se dao impresionirati tako velikim natjecanjem pa nakon utakmice poručio.

- Nisam mislio da ću igrati za reprezentaciju. Sanjao jesam i sada živim taj san.

Juranović je 'konkurencija' Šimi Vrsaljku. Dečki su u sjajnim odnosima i nema tu rivaliteta, samo zdravog, sportskog nadmetanja na dispoziciji izborniku. Kako je Juranović istaknuo, Vrsaljko mu je čestitao na odličnoj utakmici, a najvažnije je da, tko god igrao, obojica daju sve od sebe za Vatrene.

I tu će Dalić imati najveću dilemu koga staviti. Vrsaljko je bitno iskusniji, bio je perjanica momčadi u Rusiji, no Juranović je itekako pokazao da se na njega može računati. A to je snaga prave reprezentacije - biti pokriven na svim pozicijama.

Anketa: Tko će na desni bek?

Treća dvojba je ona u napadu. Bruno Petković ili Andrej Kramarić. Tu će izbornik morati dobro promisliti kome dati prednost ovisno o Španjolcima. Kojem god da pruži priliku nema sumnje da se radi o igračima poteza, koji s jednim ili dva poteza mogu riješiti stvar.

Anketa: Tko treba napasti 'furiju'?

Ostatak momčadi bit će standardan: na golu Livaković, stoper Domagoj Vida, ispred njih Marcelo Brozović i Mateo Kovačić kao zadnji vezni, Luka Modrić, desno Nikola Vlašić i lijevo Ivan Perišić.

Izbornik će imati tešku odluku pred sobom kako popuniti ostale pozicije, a pitamo i Vas: Kome biste dali prednost u susretu protiv Španjolske?

Glasajte u anketi 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 205

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner