Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

To je NBA magija: Ostavite sve što radite i gledajte Dončića!

Tinejdžer iz europske državice koja jedva da ima više stanovnika nego Dallas igra košarku iz snova. 'Ljudi, hvatajte se svojih NBA-passova, live-streamova, digitalnih TV-kanala i: gledajte Dončića kako igra košarku'!

NBA: New York Knicks at Dallas Mavericks
Foto: Kevin Jairaj
1 komentara

Luka Dončić je NBA senzacija. Nema tu puno kontra-argumenata. Zapravo: ne postoji nijedan. Zna se tko vlada ligom. Curry i Durant s Warriorsima, LeBron gdje god bio, Giannis kao 'freak' i naredni gazda lige, Westbrook i Harden individualnim blještavilom, Embiid i Davis čudesnom statistikom... Ali mladi je Slovenac u mjesec dana kvalitetom svojih nastupa 'bacio na dupe' cijelu Ameriku.

OK, talentiran je. OK, jednoga bi dana mogao biti pravi igrač. To su svi mislili. Ali da europski tinejdžer iz državice koja jedva da ima više stanovnika nego Dallas dođe u Maverickse pa sa svojih tek 19 godinica u 19 utakmica složi prosjek od 19 koševa... To n i t k o preko Atlantika nije očekivao.

Košarka s dušom

Drugi najpoznatiji Luka planete po tekmi ima i 6,5 skokova plus 4,2 assista, a na svakoj utakmici pokaže (kako veli kolega Paolo Uggetti s Ringera) barem dva-tri 'ho-ly shit' poteza. Pa u istim redcima svima nudi samo jedan savjet: 'Ljudi, hvatajte se svojih NBA-passova, live-streamova, digitalnih TV-kanala i: gledajte Dončića kako igra košarku'!

Foto: Twitter/RobMahoney

Ameri NBA raščlanjuju svaki dan, od svitanja do... Narednog svitanja. Svaki je rookie izanaliziran od glave do pete prije nego što uopće primiriši na draft, a kamoli u NBA. I od svih su američki stručnjaci i košarkaška javnost znali što očekivati, ali Luka im je pao kao senzacija i oduševio ih sve redom.

Dečko ima slavenski gen, njegov basket nije brdo mišića, milijun puta naučeni temeljni postulati igre i sati u teretani. Sa svojih 201 cm visine Dončić je - košarka s dušom. Potez za koji se plaća ulaznica. Dribling, šut, asistencija... Nisko krilo, visoki bek, play-maker... Štogod treba. Iskusnjare šalje 'po ćevape', a najboljim obrambenim igračima 'lomi gležnjeve'.

Foto: YouTube

Košarka Luke Dončića ima sastojak koji se ne da definirati, ali koji ćete prepoznati ako bacite oko na utakmice Dallas Mavericksa. Ne mora tu biti 50 koševa i(li) 10 trica da se osjeti kako je dečko poseban i kako je rođena nova zvijezda. Nije odigrao ni 20 utakmica, a zna se da će biti 'rookie' godine, to mu svi već javno potvrđuju.

Nowitzki mu predao žezlo

Kad je Slovenija osvojila Europsko medijske smo usporedbe Dončića sa neponovljivo velikim Draženom Petrovićem držali neukusnima, totalno pretjeranima i žutilom sa velikim pomanjkanjem poštovanja. A sada... Prvi put u proteklih četvrt stoljeća čini nam se da je Europa dala košarkaša čija usporedba s Draženom nije 'svetogrđe'.

Igra Dallasa u rukama je 19-godišnjeg Slovenca. Dirk Nowitzki ide u mirovinu. Žezlo i kruna iz ruku njemačkog veterana već su predani u Dončićeve ruke.

Naši partneri pišu
Message