Obavijesti

Sport

Komentari 16

To nema smisla: Šibenik je u 6 mjeseci promijenio 6 trenera...

To nema smisla: Šibenik je u 6 mjeseci promijenio 6 trenera...
1

ŠEST U ŠEST Šibenčani su u pola godine na klupi promijenili šest trenera. Umjesto za prvu ligu, sad se bore za ostanak među drugoligašima

VIDEO

Nogometni klub Šibenik postao je neslavni rekorder. U pola godine promijenio je čak šest trenera, a u istom se razdoblju od gotovo osiguranog povratka u prvoligaško društvo srozao u borbu za ostanak u Drugoj ligi.

Kada su čelnici Šibenika pet kola prije kraja prošloga prvenstva smijenili trenera Mirka Labrovića, klub je bio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice sa sedam bodova prednosti nad Cibalijom. Činilo se kako šibenski brod sigurno plovi ka povratku u prvoligaško društvo pa su se i prvotimci, iako su digli glas protiv Labrovićeve smjene, primirili jer su vjerovali kako im naslov ne može pobjeći.

S Labrovićevim nasljednikom Krešimirom Sunarom planirana je i dugoročna suradnja nakon povratka u Prvu ligu, no sudbina se poigrala sa Šibenčanima. Cibalia ih je u četiri kola prestigla na prvenstvenoj ljestvici, a u zadnjem je kolu na Šubićevcu s dva igrača manje sačuvala remi te se direktno plasirala u Prvu ligu.

Sunara je odmah dobio otkaz, Šibenčani su morali u kvalifikacije s Istrom u koje ih je poveo povratnik iz Kine, njihov bivši trener Goran Tomić, koji je s čelnicima kluba dogovorio desetodnevni angažman. No ni on im nije pomogao, u oba susreta nakon 90 minuta bilo je 1-1, a Istra je ostanak u društvu najboljih izborila u ruletu jedanaesteraca 6-5. 

Iako su teško primili ostanak u Drugoj ligi, Šibenčani se nisu predavali. Pregrupirali su se, promijenili gotovo čitavu momčad, doveli iskusnog trenera Ivana Katalinića, koji im je trebao vratiti prvoligaški status. No kola koja su nezadrživo klizala nizbrdo nije uspio zaustaviti ni Katalinić koji je smijenjen nakon samo deset kola.

Na njegovo je mjesto doveden "vojnik kluba" Anđelko Godinić, no ni on nije uspio zaustaviti slobodan pad pa je nakon pet kola i on podnio ostavku. Šibenik je ostavio na desetom mjestu, vrlo blizu zone ispadanja, a u pomoć je pozvan Stipe Balajić, šesti trener na klupi Šibenika u svega pola godine. Ili, preciznije, treći nakon 15 odigranih kola u ovoj sezoni!

- Šibenik sam preuzeo u zimskoj stanci, bili su drugi u Trećoj ligi, a sve do smjene smo bili vodeći, najprije u Trećoj, pa u Drugoj ligi. Smijenjen sam sa sedam bodova prednosti nad Cibalijom, koja je istu večer pobijedila Rudeš golom u 90. minuti i došla na četiri boda zaostatka. Želim vjerovati da su čelnici kluba željeli najbolje, u mene očito nisu vjerovali, a rezultati koje postižu svjedoče koliko su bili u pravu. Da sam ostao, siguran sam da bi Šibenik danas igrao Prvu ligu, ali ne zamjeram im jer mi je teško gledati ih kako se pate - kazao je Mirko Labrović.

- Treneri su najmanje krivi, najviše se griješilo u selekciji igrača. Umjesto da se zadrži baza igrača iz prošle sezone te dovede nekoliko pojačanja, promijenjena je gotovo cijela momčad. Ostali su praktično samo oni koji nisu imali ponude, a dovedeni igrači koji nisu imali vremena za uigravanje i prilagodbu. Teško je u takvim okolnostima pričati o ulasku u Prvu ligu. Ambicija postoji, grad Šibenik to zaslužuje - kaže Goran Tomić, koji jako dobro poznaje prilike u Šibeniku.

Vrući krumpir sada je u rukama Stipe Balajića.

- Ovoliko smjena trenera jasno govori da neke stvari ne štimaju te da je problem u igračima. Ne toliko u njihovoj kvaliteti, koliko u odnosu prema igri, klubu, treninzima, želji i volji – bio je jasan Balajić i dodao:

- Do kraja jesenskog dijela moramo uhvatiti kakav-takav priključak s momčadima iz gornjeg dijela ljestvice te se što bolje pripremiti i posložiti za drugi dio prvenstva. Naravno da se želimo vratiti u borbu za prvo mjesto, međutim vidjet ćemo koliko je to u ovom trenutku moguće i realno - kazao je Balajić, koji je u svom prvom ogledu osjetio ovogodišnje "šibensko prokletstvo".

Šibenčani su, naime, vodili 1-0 do 90. minute u gostima kod Lučkog, a onda su primili dva gola u sudačkoj nadoknadi, i ostali bez bodova.

  • 17.12.2014.- 17.4.2016. Mirko Labrović
  • 18.4.2016. - 22.5.2016. Krešimir Sunara
  • 22.5.2016. - 30.6.2016. Goran Tomić
  • 18.7.2016. - 9.10.2016. Ivan Katalinić
  • 9.10.2016. - 15.11.2016. Anđelko Godinić
  • 17.11.2016. - Stipe Balajić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora