Obavijesti

Sport

Komentari 44

'To što rade Inter i Slaven je sramota, opasno za igrače!'

'To što rade Inter i Slaven je sramota, opasno za igrače!'
4

Fokusirani smo na Rudeš i Istru, vjerujem da ćemo to riješiti u svoju korist i pomaknuti se na ljestvicu. A onda nam dolazi Dinamo na Poljud, ne treba ni govoriti kakva će to biti utakmica, rekao je Stanko Jurić

VIDEO

Teško ludilo, ponijele su me emocije, ni sam ne znam kako sam završio na ogradi pred navijačima. Najdraži gol i najbolji događaj u dosadašnjoj karijeri, ma što karijeri, u životu, opisivao je Stanko Jurić svoj gol i veliki preokret u Koprivnici, pobjedu Hajduka 2-1, nakon koje je završio u zagrljaju s navijačima. 

Niti je Slaven Belupo protivnik na koga se posebno palite, niti je pobjeda bila posebno važna... Zbog čega je onda bilo toliko emocija nakon utakmice?

- Zbog svega skupa. Bili smo u seriji pozitivnih rezultata, znali smo da će biti teško, i onda penal, crveni karton, nađeš se u situaciji da gubiš... Gledao sam snimku utakmice, naše navijače koji su i dalje vjerovali, navijali, gurali nas dalje... Drago mi je da smo pokazali da možemo i želimo, da ginemo do zadnje minute za pobjedu. I ona je stigla kao nagrada. 

Što vam je trener rekao kad vas je uvodio u igru?

- Da donesem ono najbolje što znam, trku, agresiju, moć...

Dojam je da ste puno bolji igrač od onoga što pokazujete na terenu, i to prije svega zbog manjka kontinuiteta. Fascinantno je da ste zadnju kompletnu utakmicu odigrali još u studenom prošle godine. Što se događalo?

- Malo ozljede, pa ta prometna nesreća u kojoj sam natukao ruku i istegao vrat, bila je i pauza.... No sada sam konačno zdrav i u formi, konkuriram za momčad, i vjerujem da dolaze bolji dani. 

Kako se nosite s ulogom rezerve, džokera s klupe, a bili ste strijelac nekih jako važnih golova, recimo u Šibeniku u kupu, Slaviji u europskom debiju, Lokomotivi, sad Slavenu...?

- Imam dosta samopouzdanja i vjere u sebe, nije mi problem što ponekad moram ući s klupe kao džoker. Naravno da bi volio igrati od prve minute i da nije uvijek lako ulaziti, ali svi znamo koliko je važna i klupa, da i igrači koji ulaze mogu također donijeti prevagu i riješiti utakmicu. Uvijek pokušavam dati sve od sebe, kako zbog kluba koji volim, tako i zbog svoje karijere.

Ove zime dosta se pričalo o vašem odlasku u Italiju, konkretno u SPAL. Pratite li talijansko prvenstvo, gledate li utakmice SPAL-a?

- Ne, nijednu nisam pogledao...

Na kojoj poziciji najviše volite igrati?

- Ja sam čisti zadnji vezni, 'šestica', to igram cijeli život, ali zbog potreba momčadi sada igram 'nisku ili visoku osmicu'. Dosta radim na sebi, na usavršavanju taktike, ponekad na treningu zaigram i stopera ako treba...

U 2019. ste još uvijek neporaženi, četiri pobjede i dva remija u nastavku sezone dobar su start. No baš kao što je Oreščanin dobro startao, na sličan način startali su i Vulić, Kopić, Carrillo..., a onda bi doživjeli kiks, nakon čega bi se srušila atmosfera, rezultat... Kako to izbjeći?

- Baš sam na to pomislio u Koprivnici kad smo primili gol i ostali s igračem manje. Sam sebi sam rekao: ''Ajme, neće valjda opet...'' Na sreću trudili smo se do kraja i za to smo nagrađeni. Važno je da se to ne ponovi, može se dogoditi neki kiks, ali moramo zadržati kontinuitet dobrih igara i rezultata, i mislim da to ova momčad može. 

Sve je to dobro, no i nakon šest pozitivnih rezultata i dalje ste šesti. Kad ćete krenuti prema gore?

- Uf, kad pogledam tablicu loše mi dođe. Fokusirani smo na Rudeš i Istru, vjerujem da ćemo to riješiti u svoju korist i pomaknuti se na ljestvicu. A onda nam dolazi Dinamo na Poljud, ne treba ni govoriti kakva će to biti utakmica...

Uoči nastavka prvenstva Europa se činila dalek i teško dohvatljiv cilj, a nakon šest odigranih kola ste mu nadomak. Jeste li iznenađeni? 

- Treba samo nastaviti u istom ritmu, Europa nam je svima glavni imperativ, sve osim toga bilo bi veliko iznenađenje. 

Protiv Rudeša će biti zatvoren sjever, koliko će vam nedostajati navijači?

- Neće nam nedostajati, preselit će se oni na Zapad i na Istok. Još jednom bih im zahvalio na sjajnoj podršci u Koprivnici, oni su nam pomogli da iznesemo tu pobjedu. Bit će opet puno gledatelja i sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

U Rudešu igra par bivših igrača Hajduka, dolaze osokoljeni pobjedom nad Interom. Što gledatelji mogu očekivati?

- Uvijek isto, njihov bunker i veliku borba... Ali na Poljudu je puno bolji teren nego u Zaprešiću i Koprivnici. To što rade ti klubovi je velika sramota, jer ne rade samo protiv nas, nego i protiv svojih igrača. Sramota je da prije utakmice ne polijevaju teren, koji je onda suh kao barut. Znamo da to rade da uspore protok lopte, ali riskiraju ozljede koljena i zglobova i svojih igrača, uopće ne razmišljaju o njihovom zdravlju i karijerama...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu