Obavijesti

Sport

Komentari 84

'Tobol nema što tražiti protiv Hajduka, pogotovo na Poljudu'

'Tobol nema što tražiti protiv Hajduka, pogotovo na Poljudu'

Tobolova je prednost je što su u natjecateljskoj formi. Nisam siguran gdje će se igrati utakmica zbog toga što njihov teren zbog loše klime nije dobar i vjerujem da će se igrati u Almatiju ili u Astani, kaže bivši hajdukovac Dino Mikanović o protivniku Hajduka

VIDEO

Stvarno mislim da je Osijek jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti. Imaju veliku individualnu kvalitetu, imaju jako dobrog trenera, ulažu ogromna sredstva u momčad, i žele napraviti dobar rezultat. Ovo će biti i za nas i za njih veliki izazov. Momčad koja je u stanju platiti napadača dva milijuna eura treba svakako respektirati, ali mi možemo parirati bilo kojem protivniku, pa tako i njim, kazao je bivši golman Hajduka, danas najbolji golman poljske lige Dante Stipica iz Pogona, protivnika Osijeka u Konferencijskoj ligi. 

- Bit će svakako zanmljivo vratiti se barem ovako, na kratko, na hrvatske travnjake. Osijek sam pratio kad god je igrao protiv Hajduka, a pred kraj sezone, kad su se uključili u utrku za naslov prvaka, i više. Sama činjenica da su se borili do samoga kraja za vrh dovoljno govori o njima i njihovoj kvaliteti. Mi smo već počeli s priprememama za sezonu, ima još dosta vremena za analizu protivnika, i vjerujem da mi možemo napraviti dobar rezultat - dodao je Stipica.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Dok Osječane ne očekuje dugačak put, Hajduk će prema dalekom Kazahstanu gdje će ga čekati Tobol. U kazahatanskom Almatiju igra, pak, bivši hajdukovac Dino Mikanović.

- Tobol je solidna momčad, ali nije na razini Hajduka i po meni je Hajduk veliki favorit i pitanje prolaska može riješiti već u prvoj utakmici na Poljudu - kaže bivši desni bek Hajduka i mlade hrvatske nogometne reprezentacije.

- Oni su se digli u zadnje vrijeme, imaju jako puno novaca, predsjednik je bogat i dosta ulaže u momčad. Čim je kupio Tošića, Nikolića, Jovančića... znate da su bogati i da dobro stoje. No stranci su jedno, a domaći igrači nešto posve drugo, oni nisu na tom nivou i nikad nisu igrali u atmosferi koja ih čeka na Poljudu, pa bi se mogli i uplašiti. 

Mikanović vjeruje da će Tobol igrati zatovreno

- Branit će se nisko, u formaciji 5-4-1 i pokušavat će ugroziti Hajduk na kontranapade. Nisu loša momčad, ali nemaju oni što tražiti protiv Hajduka, pogotovo u prvoj utamici u Splitu. Mislim da će Hajduk sve riješti u toj prvoj utakmici, ali ne smije ih podcijeniti, ima tamo igrača koji su igrali za ozbiljne klubove - kaže i dodaje: 

- Njihova prednost je što su u natjecateljskoj formi, kod nas je sezona odavno počela. Nisam siguran gdje će se igrati utakmica zbog toga što njihov teren zbog loše klime nije dobar i vjerujem da će se igrati u Almatiju ili u Astani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome