Obavijesti

Sport

Komentari 31

Tomas dobio kaznenu prijavu: Prijeti mu do 5 godina zatvora

Tomas dobio kaznenu prijavu: Prijeti mu do 5 godina zatvora
1

U veljači je igrač Cedevite Marko Tomas nakon finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića napao navijača Cibone i nanio mu fizičke ozljede. Sad mu prijeti zatvor

VIDEO

Nakon više od dva mjeseca od incidenta u finalu Kupa Krešimira Ćosića , pokrenut je kazneni postupak protiv igrača Cedevite Marka Tomasa, koji je nakon utakmice nasrnuo i fizički napao Ciboninog navijača.

Kako piše Zagrebancija.com napadnuti 27-godišnji navijač Marijan podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjeništvu u Zagrebu, a Tomasa se tereti za kazneno djelo protiv života i tijela. To znači da po članku 118 Kaznenog zakona Tomas može dobiti između 6 mjeseci i 5 godina zatvora, utvrdi li se krivnja iz prijave.

U medicinskoj dokumentaciji se navodi da je navijač od udaraca zadobio potres, mozga, kontuzije glave, ramena i leđa, a napad se dogodio odmah po završetku utakmice Cedevite i Cibone u Draženovu domu, kad je Tomas prešao cijeli parket kako bi se obračunao s navijačem.

U Cedeviti su se branili da je Tomas vrijeđan tijekom cijele utakmice, a bilo je i spominjanja majke, no oštećenik tvrdi da se to i dogodilo, ali da to nije bio on.

- Nisam vrijeđao Tomasa. Ljudi koji su stajali kraj mene psovali su mu majku. Tomas se tijekom utakmice okrenuo prema nama i rekao da ćemo se još vidjeti. Nakon utakmice bio je nabrijan, zaletio se na mene, a ja sam se spasio težih ozljeda tako da sam podigao ruku - rekao je tada napadnuti navijač.

Tomas, koji do tog trenutka nije imao incidenata te je glasio za vrlo pristojnog i kulturnog sportaša dobio je četiri utakmice i 20.000 kuna kazne.

Cibona i Cedevita večeras u novom okršaju - u A-1 Ligi za prvaka

Dva kluba ponovo će se susresti upravo večeras u 7. kolu A-1 Lige za prvaka. Cibona kod Cedevite u Domu sportova žele nastaviti 100-postotni niz pobjeda u natjecanju, no trećeplasirani domaćini htjet će pobjedom revanširati se za poraz u Kupu i izjednačiti međusobni omjer s 'vukovima' u prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu