Obavijesti

Sport

Komentari 34

Tomić na meti Rapida? 'Samo razmišljam kako dobiti Hajduk'

Tomić na meti Rapida? 'Samo razmišljam kako dobiti Hajduk'
4

Damir Mišković za 24sata kaže: Niti znam išta o tome da bi Tomić mogao otići, niti o tome da Rijeka ima pričuvnu opciju. A ako netko u klubu zna ja ga molim da i meni javi

VIDEO

Rijeka uživa u studenome 2021. 'Vatreni' su na Svjetskom prvenstvu, 'bijeli' su prvi na tablici. Čeka se nedjeljni Jadranski derbi u svom dvorištu, za dva tjedna četvrtfinale kupa s Dinamom pa onda i onaj odgođeni derbi s Osijekom. Drmić je prvi strijelac lige, obrana je s dvije uzastopne utakmice bez primljenog gola pokazala da dolazi na sebe... Nogometni Kvarner - gušta.

POGLEDAJTE VIDEO: Damir Mišković

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Kapetan Smolčić koji s Bišćanovom mladom repkom uz 100%-ni učinak ide prema plasmanu na Euro sigurno neće igrati kontra Hajduka u nedjelju od 17.30 na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smolčić će izostati zbog trećeg žutog kartona zarađenog u prošlom kolu u Šibeniku gdje je zabio i svoj prvi (a svjetski!) prvoligaški gol, ali - Nino Galović je 100 posto spreman za povratak na teren.

Uz Smolčića pod upitnikom su Pavičić i Vučkić no ne i bez izgleda da budu u konkurenciji za utakmicu. Jedino što bi, u formi glasina, moglo baciti laganu sjenu na inače idealno raspoloženje su vijesti iz - Austrije.

Najljepši pogled na 1. HNL puca s Kvarnera! Smolčić za pobjedu
Najljepši pogled na 1. HNL puca s Kvarnera! Smolčić za pobjedu

Šef riječke struke Goran Tomić četiri je godine igrao u Austriji pa si onda tamo i stvorio dom. Tomić je i ovu pauzu iskoristio da ode kući u Salzburg, a austrijski mediji na sve strane ističu kako je baš Rijekin trener glavni ili jedan od dva glavna kandidata za preuzimanje klupe - bečkog Rapida.

Poveznica Tomića s Austrijom je neupitna, činjenica da Rapid traži novog trenera je neupitna, činjenica da Tomić u dušu poznaje austrijski nogomet je neupitna, činjenica da radi sjajan posao s Rijekom pa nije nikakvo čudo da je sve traženije 'roba' je neupitna... Sve ukazuje da se radi o - jako ozbiljnoj kombinaciji. Uz jedan 'mali' problem: ugovor ga s Rijekom veže do ljeta 2022.

Što o vijestima iz Austrije kažu na Rujevici?

Glavni junak te zakotrljane riječko-bečke grude u startu ne dozvoljava da se sve pretvori u lavinu:

- A što mislite, da mi na kraj pameti pada baviti se napisima u bilo čijem tisku? Ja sam trener Rijeke i ne da razmišljam samo o Rijeci nego radim onako kako se jedino može doći do velikih rezultata, ono što tražim i dobivam i od svojih igrača: totalni fokus jedino i isključivo na sljedeću utakmicu. Mislim samo na prvu narednu prepreku, a to je Hajduk na Rujevici. Ništa me drugo ne zanima - rekao je Goran Tomić za 24sata.

Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica
Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica

Bilo kakav pomak na čelu prve momčadi može se dogoditi jedino uz blagoslov s čela cijelog kluba. Govori predsjednik HNK Rijeka, Damir Mišković:

- Niti znam išta o tome da bi Tomić mogao otići, niti znam išta o tome da Rijeka za svaki slučaj ima pričuvnu opciju. A ako netko u klubu zna: ja ga molim da i meni kaže - smije se presidente.

- Gledajte: svi znamo kako nije prvi, a vjerojatno ni zadnji put da se baš prije derbija u eter puštaju takve priče; najčešće o transferima igrača, a sada evo i o treneru. Klasični, tisuću puta viđeni pokušaj destabilizacije. Ne znam prolazi li to igdje, ali u Rijeci: sigurno neće - kaže predsjednik pa zaključuje:

- Prvi smo već dva mjeseca, a i kad bi se dogodio kakav manje dobar rezultat stalno sam vam ponavljao: trener radi fantastičan posao, uigrava momčad s puno novih igrača i za to vrijeme ima sjajne rezultate, a model igre je onakav kakav smo svi zajedno u klubu zacrtali. Dakle, javite mi ako ima 'novosti', a prvi ćete znati ako i ja nešto doznam - opet je kroz smijeh rekao Damir Mišković.

Dakle: Rijeka se mirna i puna optimizma priprema za nastavak sezone u kojem ju prije zimske pauze, među ostalima, čekaju Hajduk, Dinamo i Osijek. To je jedina istina. A sve ostalo medijska naklapanja kakvih će biti to više što prijelazni rok bude bliže.

Cijene ulaznica za Jadranski derbi vidite na slici iznad, a klub opet pomaže da si svaki navijač koji želi na tribine Rujevice tu želju može ispuniti i u ovim još uvijek posebnim, pandemijskim uvjetima:

Sve osobe starije od 12 godina za ulaz na stadion obvezne su predočiti EU digitalnu Covid potvrdu koja se može dobiti na osnovu preboljenja, cijepljenja ili testiranja.

U subotu se testiranje može napraviti u Poliklinici Medico od 7:30 do 18 sati prijavom putem aplikacije app.medico.hr. Napomena: nakon 13:30 sati u subotu prijava i plaćanje ide isključivo putem aplikacije jer neće biti moguća naplata na blagajni unutar Poliklinike Medico. Promokod je HNKRIJEKA bit će aktivan od petka u 14 sati.

U nedjelju, na dan utakmice, testiranje ćete moći napraviti na zapadnom ulazu u kamp HNK Rijeka, u prostoru Info pointa. Testiranje će biti moguće od 11 sati uz predočenje kompleta ulaznica ili pojedinačne ulaznice, a cijena testiranja bit će 50 kuna. Uz negativan test, na mail adresu bit će vam dostavljena EU digitalna Covid potvrda koja je potrebna za ulazak na stadion.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu