Obavijesti

Sport

Komentari 17

Tomić: Presudila želja i pozitiva; Bjelica: Ovo je neka nova Rijeka

Tomić: Presudila želja i pozitiva; Bjelica: Ovo je neka nova Rijeka
5

Rijeka je pored Drave odigrala odlično pa sa novim trenerom Tomićem (samo dva treninga s momčadi) pobijedila Bjeličin Osijek 2-1 u čevrtfinalu Kupa! Nevistić je obranio penal, a Murić zabio oba gola

VIDEO

Prije 11 dana Nenad Bjelica i njegov Osijek u HNL-u su Rijeku pobijedili 'usput', s pola snage... Danas je Rijeka u Slavoniju došla s novim trenerom Goranom Tomićem pa nakon mjesec dana krize i igre i rezultata: posve zasluženo izbacila Osijek iz Kupa, a sebe promovirala u polufinale.

Rijeka bi Kup mogla osvojiti treći put zaredom tako da će Bjelicu - triput maknuti sa svog puta! Kao trenera Dinama Bjelicu je Igor Bišćan pobijedio u finalu 2019., a Simon Rožman ga na Rujevici izbacio u četvrtfinalu 2020. Tomić ga je danas izbacio u četvrtfinalu - usred Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić preuzeo Rijeku

Pokretanje videa...

Goran Tomić preuzeo Rijeku 01:11

Šibenčanin na riječkoj klupi okončao je krizu 'Bijelih' i promijenio krvnu sliku svoje momčadi nakon samo dva treninga. Postavio je ekipu u 4-2-3-1, dignuo težište igre visoko i trijumfirao u Osijeku, u gradu punom nogometnog zanosa.

Sjajni Robert Murić zabio je oba gola (jedan iz penala), a fantastični Ivan Nevistić skinuo penal Ramonu Mierezu. Nakon utakmice Goran Tomić je sve zasluge gurnuo u ruke igračima.

VIDEO: Riječko slavlje u Slavoniji!

 

- Svaka čast dečkima, ovo je njihova pobjeda, dali su sve od sebe, odigrali na vrhunskom nivou, pokazali su zajedništvo i nagradilo ih je. Presudila je vjera u svoje kvalitete, želja, energija, pozitiva... - pričao je novi trener Rijeke.

- Unijeli smo se svi maksimalno pripremajući se u tom jednom danu koliko smo bili zajedno i vratilo nam se. Nezgodno je bilo pripremati utakmicu u tako kratkom roku, taktički smo neke stvari promijenili, ali glava je najvažnija, volja, želja, zalaganje - zaključio je Tomić.

Nenad Bjelica bio je smrknut. I realan u procjeni poraza.

- Rijeka je dobra momčad, to je i pokazala, a uvijek kad novi trener dođe, dolazi i nova energija. Rijeka je bitno drugačija nego prije desetak dana. Utakmica je bila izjednačena, odlučili su detalji, naš promašeni penal, njihov zabijen - govorio je Bjelica.

- Nije nas Rijeka iznenadila, sve smo znali, ali i da će biti bolja nego u zadnje vrijeme. Jedna promašena šansa više, jedna zabijena manje, to odlučuje ovakve utakmice.

Rijeka ima dinamita! Prvi 'efekt Tomić': izbačen je strašni Osijek
Rijeka ima dinamita! Prvi 'efekt Tomić': izbačen je strašni Osijek

Promašen penal?

- Uvijek je nezgodno promašiti penal, ali i dalje smo imali aktivni rezultat, još 45 minuta za zabiti gol... Ali zna biti dosta nezgodno promašiti jedanaesterac - rekao je trener Osijeka.

I jednome i drugome slijede HNL-derbiji. Tomićeva Rijeka u nedjelju ide na noge Dinamu, a Bjeličin Osijek dočekuje Goricu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu