Obavijesti

Sport

Komentari 44

Tomić: Razočaranje je golemo, napravili smo početničke greške

Tomić: Razočaranje je golemo, napravili smo početničke greške

Sigurno smo svi željeli ići dalje, igrači uz podršku sjajnih navijača, ali nismo uspjeli zabiti. Imali smo nekoliko izvanrednih prilika, imali su i oni, nismo imali sreće, kazao je Tomić nakon ispadanja od PAOK-a

VIDEO

Rijeka je zapela na posljednjoj stepenici prije grupne faze Konferencijske lige. PAOK je pobijedio u uzvratu play-offa 2-0 i plasirao se među 32 kluba u novom Uefinu natjecanju.

S obzirom na prikazano u obje utakmice, očekivano. Četiri su puta gosti na Rujevici tresli prečku ili stativu. Doduše, imala je i Rijeka prilika, pogotovo u prvom dijelu, ali ništa nije htjelo u gol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

- Razočaranje je sigurno golemo, momci su uložili ogroman trud da se plasiraju u grupu, ali moram reći da je bolja momčad prošla dalje. Pokušali smo s promjenom sustava, ali dok smo imali aktivan rezultat jedna greška našeg igrača odlučila je utakmicu - rekao je trener bijelih Goran Tomić za RTL.

Što je pošlo po krivu?

- Sigurno smo svi željeli ići dalje, igrači uz podršku sjajnih navijača, ali nismo uspjeli zabiti. Imali smo nekoliko izvanrednih prilika, imali su i oni, nismo imali sreće. Grci su bili izvanredno jaki na lopti, vidjeli su svi o kakvoj se momčadi jaki, punoj kvalitetnih pojedinaca. Promijenili smo sustav na poluvremenu, dobro je to funkcionirali, ali ta nas je greška presjekla i nismo se uspjeli izvući - rekao je Tomić.

Moglo je završiti i drugačije.

- Imali smo izvanrednu priliku kod 0-1, to bi nas vratilo u igru, ali Tomečak je promašio. Gol iz Soluna? Da, sigurno je krivo kad primite u 93. minuti, ali moram čestitati momcima na trudu. Bolja je momčad prošla - jasan je Tomić.

Ostaje okrenuti se prvenstvu i Kupu. Već u nedjelju čeka ga Jadranski derbi na Poljudu protiv Hajduka.

- Nemamo pauzu zadnjih tjedana, ali siguran sam da će igrači pružiti sve da pobijede Hajduk. Nastojat ćemo biti što bolje plasirani u prvenstvu i doći do kraja u Kupu, mislim da ova momčad to može - rekao je Tomić.

Slična razmišljanja podijelio je i na konferenciji za medije.

- Razočaranje je golemo, svima je teško pao poraz. Vidio sam i u svlačionici nakon utakmice, svi su to željeli. Ali treba biti objektivan i reći da su oni bili bolji protivnik u ove dvije utakmice. Što se današnje utakmice tiče, do poluvremena nismo dobro izgledali što se tiče faze obrane i napada, imali smo izvanrednu priliku Tomečaka i mogli smo je realizirati. Međutim PAOK je u prvom dijelu bio dosta bolji, dok smo u drugom išli s promjenom sustava i mislim da je to solidno i dobro izgledalo. Kad imamo aktivan rezultat napravili smo nesmotrenu grešku i prelomili utakmicu. Oni su to rutinski priveli kraju. Čestitam igračima na uloženom trudu, ali trebate biti na maksimumu i imati dosta sreće da prođete ovakve utakmice - kazao je.

Je li vam falio jedan čovjek u vezi?

- Imali smo ideju kako igrati i prvo i drugo poluvrijeme. Računali smo da ćemo s Abassom kao povučenim napadačem u plitkom bloku imati brzinu kad osvojimo loptu. Imali smo brza krila i Drmića gore. To je bio plan, nije funkcioniralo, tako da smo reagirali na poluvremenu.

PAOK je bolji i bogatiji od Rijeke, ali ostaje iskustvo i fantastična publika.

- Hvala svima na predivnoj atmosferi, baš su nas nosili i bodrili, ali sigurno su oni bili bolji u dvije utakmice. Za danas ostaje žal jer ne smijemo raditi takve, početničke greške kad se lomi rezultat. Trebali smo imati aktivan rezultat do kraja i tko zna što bi onda bilo.

Tomečak je odigrao odličnu utakmicu.

- Čestitke njemu, želja i trud bili su na nivou. Falilo nam je bolje igre u prvom poluvremenu, ali te naivne, početničke greške prelomile su utakmicu.

Jadranski derbi?

- Imamo u zadnja tri, četiri tjedna stalno jako teške utakmice. Sad smo u periodu od 15 dana odigrali i Europu i Osijek i Šibenik, sad ide još jedna. Morat ćemo se dobro odmoriti, napraviti analizu Hajduka i, naravno, napraviti sve da uzmemo bodove.

Lucescu: Došli, dominirali, pobijedili

- Došli smo, dominirali, pobijedili 2-0, uz to četiri puta pogodili stativu ili prečku, plasman u skupinu niti u jednom trenutku nije bio u pitanju, od prve do zadnje minute bili smo bolja momčad i to u gostima u vrlo 'vrućoj' atmosferi... Ne znam je li uopće moglo bolje i može li se uopće poželjeti više od ovoga - rekao je trener PAOK-a Razvan Lucescu.

- Treba nam vremena da se uigramo, bit ćeš još i promjena tijekom prijelaznog roka, ali momčad sve više izgleda onako kako želim i sve više pokazuje samopouzdanje i pobjednički mentalitet o kojem pričam od prvog dana. Već smo u Solunu vidjeli da smo bolji i trebali pobijediti. Zato smo i tu došli odigrati s tim gardom i uspjeli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja