Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tonči Stipanović ponovo prvi, sjajan start Fantele i Marenića

Tonči Stipanović ponovo prvi, sjajan start Fantele i Marenića
1

U izjednačenoj konkurenciji među laserašima Tonči Stipanović je u utorak osvajanjem šestog mjesta u petom plovu te sedmog u šestom, ponovno izbio na vrh redoslijeda

VIDEO

Hrvatski jedriličati u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić vodeći su nakon prva dva plova regate na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u vodstvo se među 'laserašima' s dva vrlo dobra nastupa vratio i Tonči Stipanović.

- Bilo je jako dobro za nas. Uvjeti su bili jako zahtjevni, vjetar je stvarno šarao i bilo je refula sa svih strana, ali mi smo odlično otvarali regate, dva starta smo odradili vrhunska i nakon toga smo se dobro prebacivali po refulima, bili smo konstantno u vrhu i iz te perspektive je malo lakše kontrolirati sve skupa. Zadovoljni smo ovim danom, idemo dalje - izjavio je Igor Marenić nakon pobjede u prvom i osvojenog drugog mjesta u drugom plovu klase 470. 

- Kad ulazimo u regatu ne razmišljamo o rezultatu, imamo svoju listu zadataka koju treba obaviti na moru. Danas smo uspješno obavili dva odlična start, nije bilo prosvjeda, nije bilo spornih situacija, brzina je bila odlična, čitali smo polje super. Bilo je par greškica, ali bilo je puno više pozitivnih stvari. Ovo je odličan ulaz, ali tek je početak. Imamo puno iskustva s velikim regatama, odlično je da smo dobro počeli, što nema lošeg rezultata. Nitko nam neće ništa pokloniti, idemo dalje, kao da je sutra prvi dan - kazao je Šime Fantela.

Fantela i Marenić imaju šest bodova prednosti pred Australcima Belcherom i Ryanom koji su bili najbrži u drugom plovu, dok su čak četiri posade na devet bodova zaostatka za našim dvojcem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izjednačenoj konkurenciji među laserašima Tonči Stipanović je u utorak osvajanjem šestog mjesta u petom plovu te sedmog u šestom, ponovno izbio na vrh redoslijeda.

- Bio je težak dan, puhalo je 25 - 30 čvorova. Na jako velikom regatnom polju plovovi su trajali preko sat vremena, bilo je jako iscrpljujuće. Na kraju super, šesto i sedmo mjesto, nekako držim taj prosjek. Opet sam prvi, mislim da je to jako dobro, taman prije dana odmora. Bit će sutra teško izdržati cijeli dan ne ići na more, jer se bliži kraj. Mislim da je sve dobro, jedva se čekam odmoriti, a onda ponovno na more - rekao je Tonči Stipanović koji ima devet bodova prednosti pred Britancem Nickom Thompsonom, a 11 u odnosu na Nizozemca Rutgera van Schaardenburga.

Nakon šest jedrenja za Radial Tina Mihelić je deveta, a Ivan Kljaković Gašpić deveti je u Finnu nakon četiri jedrenja. Sutra 'laseraši' imaju dan odmora, svi ostali jedre, na more će ponovno i daskaši, a među njima i Luka Mratović koji je nakon šest jedrenja na 18. mjestu u konkurenciji 36 natjecatelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...