Obavijesti

Sport

Komentari 40

Toni Kukoč ulazi u Kuću slavnih!

Toni Kukoč ulazi u Kuću slavnih!

Jedan je od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti. Triput je bio prvak NBA lige, a s Jugoplastikom je triput pokorio i Europu. Uspjehe je ostvarivao i u reprezentaciji

VIDEO

Trostruki NBA prvak, jednom najbolji šesti igrač godine, peterostruki Euroscar igrač godine, odnosno najbolji igrač Europe. Tri puta osvajao prvak Europe s Jugoplastikom, triput je bio MVP Final Foura, a s Hrvatskom je osvojio tri medalje. Srebro s Olimpijade 1992., broncu sa Svjetskog prvenstva 1994. godine i broncu s Eurobasketa godinu kasnije. Sve je to napravio ponajbolji hrvatski košarkaš u povijesti Toni Kukoč.

Bogati životopis i sve te silne nagrade svejedno nisu bile dovoljna referenca za Kuću slavnih. Godinama su izostavljali ponajboljeg europskog igrača u povijesti. Sve do danas.

Nakon godina čekanja, Toni Kukoč napokon u rujnu ulazi u Kuću slavnih!

Objavili su to i na svom Twitteru Chicago Bullsi u čijem je dresu Kukoč osvojio tri naslova prvaka NBA lige te bio najbolji šesti igrač lige.

U Kuću slavnih ulazi nakon niza pokušaja, prvi put je nominiran 2014. godine, a postat će peti Hrvat u prestižnoj Kući slavnih u Springfieldu nakon Dina Rađe, Dražena Petrovića, Mirka Novosela i Krešimira Ćosića.

Uz NBA ligu, Kukoč je još ranije postao slavan po svojim uspjesima u Europi. Sa splitskom Jugoplastikom je triput zaredom osvajao naslove europskog prvaka.

Toni Kukoč

S reprezentacijom Hrvaske bio je srebrni na legendarnim Olimpijskim igrama 1992. godine, a osvojio je i bronce na SP-u 1994. te Eurobasketu 1995. godine.

S Jugoslavijom je bio svjetski prvak 1990. i dvostruki europski prvak. I tko se time još može pohvaliti? Godine 1993. je iz Benettona prešao u Chicago Bullse i ispisao povijest. Bio je dio najbolje momčadi u povijesti predvođene Michaelom Jordanom i Pippenom koja je osvojila tri naslova zaredom od 1996. do 1998.

No nije mu bilo nimalo lako.

Kukoč se morao dokazivati na mali milijun načina jer doveden je kao štićenik šefa Jerryja Krausea s kojim je Jordan (a onda posljedično i Scottie Pippen) iz dana u dan bio u sve lošijim odnosima.

- Bilo je posebno, veličanstveno. Tada smo zadnji put baš svi bili na okupu. Ustao sam i održao zdravicu samo za Tonija. Nitko od nas nije prošao što je on morao proći da se dokaže i htio sam da zna kako ga zbog toga silno cijenimo i koliko nam svima znači - ispričao je Steve Kerr anegdotu s večere nakon što su osvojili šesti naslov u povijesti.

Čak osam puta bio je nominiran za Kuću slavnih, ali upao je tek iz devetog pokušaja. Za njega se zalagao i veliki Scottie Pippen koji ga u početku baš i nije obožavao.

Toni Kukoč

- Definitivno smatram da zaslužuje ući u Kuću slavnih. On je bio važan dio naše momčadi. Pogledajte ligu danas, svi imaju velike trojke, Toni je kod nas bio dio te slagalice. Bio je produktivan i njegove zasluge u našem uspjehu su velike - branio ga je njegov bivši suigrač iz Bullsa, legendarni Scottie Pippen.

No, oni koji se bave time su se napokon dozvali pameti i pridružili Tonija njegovim suigračima Pippenu i Jordanu u Kući slavnih. Silne nagrade i trofeji govore sami za sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao