Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ma ovo su 'najluđe' proslave golova u povijesti nogometa

Ma ovo su 'najluđe' proslave golova u povijesti nogometa
1

Kako je zabiti gol pred punim tribinama, većina nas nikad neće saznati. Neke od ovih proslava su pomno planirane, druge su pak spontani izljevi emocija. Uživajte u najbizarnijim proslavama golova

VIDEO

Zabiti gol uvijek je lijepo. Nebitno da li je to pred pet ili pet tisuća navijača, u tom trenutku svakog od nas ponesu emocije. Ako igrate nogomet u županijskoj ligi, veteranskoj ligi, ili ste pak profesionalci koji su zavilrili u naš mali kutak interneta da vidite što se o vama piše i kako čitatelji reagiraju na to - za vas smo sastavili listu od deset najkreativnijih proslava golova u povijesti. Pa krenimo redom:

10. Domo arigato Mr. Roboto

Stasiti napadač jedan je od onih igrača koje vole širom svijeta. Jedini je Englez koji je čestitao Hrvatskoj nakon velike pobjede na Wembleyu 3-2, a u povijest je ušao s izjavom "Da nisam nogometaš vjerojatno bih bio djevac". Peter je dobar prijatelj s našim Nikom Kranjčarem, s kojim ga je Harry Redknapp spajao kad god je došao u priliku. Sve nas je zato Crouch znao nasmijati svojim plesom nakon postignutih golova, ali i u slobodno vrijeme prilikom tuluma.

9. Francesco Totti i krađa kamere

Legenda Rima poznata je po svojim kreativnim proslavama golova, a jedna od upečatljivijih je ona iz 2007. na derbiju s Laziom. Gol ljutim rivalima uvijek se posebno proslavi, a Totti je slavlje svojih navijača htio podijeliti sa cijelim svijetom. Ukrao je Francesco zato kamere i usmjerio je na navijače Rome koji su jednostavno poludili.

8. Medi Dresevic i aplauz molim

Naš idući junak je zabio jedan od rijetkih golova u karijeri, stoga je očekivao pljesak gledatelja. Međutim, njih nije bio velik broj na utakmici, pa je naš junak Medi odlučio sam sebe nagraditi aplauzom. Iako je uspio nasmijati ljubitelje nogometa širom svijeta, sudac ga je odlučio nagraditi - crvenim kartonom...

7. Tamnoputi Dino Drpić

Zbog gole stražnjice Drpiću je propao transfer te je ubrzo kliznuo u prošlost kao manje poznati muž Nives Celzijus, kasnije je izgubio i ljubav spisateljice. Možda je upravo njega kopirao Bjelokošćanin Dally Gbale nakon gola u portugalskoj ligi. Da stvar bude još bizarnija, srednje ime ovog mladića je Innocent - a ovaj potez bio je sve osim nevin. Sigurno ga je gospođa mama nagrdila kad je pogledala video. je Danas novac zarađuje u trećoj grčkoj ligi.

6. Kidiabin gluetus maximus

Malo što prosječan Hrvat zna o u DR Kongu (bivši Zair), ali sad u idući razgovor koji s društvom povedete na temu Konga možete poentirati s "Tamo živi Robert Kidiaba, čovjek koji slavi hopsajuć stražnjicom po travi". Nakon što je patentirao sasvim novi način proslave, Robi je ubrzo postao i velika zvijezda u tom dijelu Afrike. Što danas radi čovjek koji se proslavio skakutajući na stražnjici? Nogomet je zamijenio politikom. 

P.S - vjerojatno je puno lakše po travi, tj. ne pokušavajte na betonu iz obzira prema stražnjici.

P.P.S - Dodatne stvari za razgovor s prijateljima o Kongu: Glavni grad je Kinšasa, 11. je država po veličini na svijetu, stanovnika je preko 80 milijuna.

5. Moji su drugovi čunjevi rasuti...

Jedna iz kategorije - "pripremano unaprijed", ali ipak dosta originalno. Prekrasan gol i zanimljiva proslava momka koji je najvjerojatni ljubielj filma The Big Lebowski. Sigurno ih je trener nakon treninga dok su ovo isprobavali gledao blijedo i zabrinuto.

4. Crna Gora je avangarda

"Skinuo bih nešto ako dam gol. Ali što? Skidanje dresa je previše mainstream, kopačke je naporno oblačiti, gaće. Mirko, samo se sjeti da imaš čisto donje rublje, mama gleda" - razmišljao je Mirko Vučinić prije utakmice. Donje rublje je bilo čisto, ali oldschool varijanta, a Mirko je ovu proslavu ponovio i u dresu Juventusa. 

3. Sve se vraća sve se plaća

Kad si igrač Andore i igraš protiv Nizozemske 2000-ih godina, vrlo je velika šansa da će ti Ruud Van Nistelrooy zabiti gol. Zapravo sigurno će ti zabiti gol ako ga naljutiš. E pa andorski branič se nakon Ruudovog promašenog penala poveselio kako se to neće dogoditi, pa se onda još i odlučio narugati velikom Nizozemcu. Njegova sreća nije dugo trajala, jer je Ruud samo koju minutu poslije zabio gol, i onda svoju sreću podijelio izbliza s protivnikom.

2. Tevezova kokoš

Ubrzo će postati najplaćeniji nogometaš svijeta, međutim Tevez je prije svega veliki navijač Boce Juniors. Iskoristio je tako priliku narugati se navijačima i igračima njihovog velikog rivala River Platea nakon jednog gola, i ubrzo postao (ako je to moguće) omraženiji među navijačima rivala.

1. Eto'o je oduševljen vrećicama

Kreativnost je u minimalizmu, a ovdje dobijete čak dva rekvizita za cca 25 lipa po komadu u vašem obližnjem dućanu. Proslava je zauzelo prvo mjesto čisto radi dječačke sreće Samuela Eto'a što u rukama ima vrećice, ali i također zato što je postignut našem prijatelju Robertu Kidiabi, kojeg smo postavili koje mjesto poviše na ljestvici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov