Sport

Komentari 1

Topolovec stigla do brončane medalje na Euru U-23 u Rusiji!

Topolovec stigla do brončane medalje na Euru U-23 u Rusiji!

Prvu medalju za Hrvatsku na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u džudu osvojila je Tihea Topolovec. U kategoriji do 57 kg, bronc je osvojila protiv Bjeloruskinje Minenkove

Prvog dana individualnog dijela Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u džudu u Rusiji, Hrvatska slavi brončanu medalju. U kategoriji do 57 kilograma broncom se okitila Tihea Topolovec. Ona je dan započela dominantnom pobjedom protiv Poljakinje Dabrowske. U četvrtfinalu za Tiheu je presnažna bila Gruzijka Liparteliani, aktualna europska i svjetska juniorska prvakinja.

- Iako ju je Tihea svladala na prošlogodišnjem SP-u za juniore, Lipertaliani je iskoristila nepažnju naše judašice i došla do slavlja, a na kraju i do zlata - komentirao je trener reprezentacije Dragan Crnov.

U repasažu je Topolovec imala najzahtjevniju borbu dana i to protiv predstavnice Bosne i Hercegovine Anđele Samardžić. Tihea se borila osam minuta i 47 sekundi, te na kraju osigurala borbu za europsko odličje. U borbi za broncu protiv Bjeloruskinje Minenkove, naša predstavnica je slavila ipponom nakon 15 sekundi i time osvojila vrijednu europsku broncu.

- Sve u svemu, odličan dan za Tiheu, koja se na pravi način vratila nakon ozljede. Vjerujem da možemo očekivati velike stvari od nje u godinama koje dolaze te da je spremna za još veće pothvate - sumirao je Crnov.

Podsjetimo, Topolovec je 2016. godine na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, u kategoriji do 52 kilograma, također osvojila brončanu medalju, a u svojoj kolekciji velikih medalja posjeduje i svjetsko kadetsko srebro, europsku kadetsku broncu te europsku juniorsku broncu.

U kategoriji do 48 kilograma nastupila je i aktualna katedska viceprvakinja svijeta Ana Viktorija Puljiz. Mladu Solinjanku je u prvom kolu zaustavila turska predstavnica Beder.

Najčitaniji članci