Obavijesti

Sport

Komentari 49

'Toranj iz Tandilla' zaustavio Rogera spasivši tri meč lopte!

'Toranj iz Tandilla' zaustavio Rogera spasivši tri meč lopte!
3

Sjajni Juan Martin Del Potro nanio Federeru prvi poraz ove sezone i time prekinuo njegov niz od 17 uzastopnih pobjeda. Argentinac je u finalu Indian Wellsu slavio nakon tri seta i velike borbe...

VIDEO

U 30. godini života i nakon tri operacije lijevog zapešća Juan Martin Del Potro došao je do svog prvog naslova na turniru iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu.

S druge strane mreže stajao je do jučer neporaženi Roger Federer u ovoj sezoni. Švicarac je bolje ušao u meč nego protiv Borne Ćorića, no jedan lošiji servis-gem Del Potro je kaznio i dobio prvi set. 

Svu raskoš agresivne igre kod obojice vidjeli smo u drugom setu. Federer je kod 5-4 imao dvije vezane set lopte, no "Delpo" to spašava sjajnim forhendima. U trinaestoj igri Švicarac na novu priliku za poravnanje rezultata radi dvostruku pogrešku. Na prvu meč loptu forhend Del Potra završava u mreži, a Federer s 10-8 naposljetku uspijeva produžiti ovu tenisku ljepoticu.

U odlučujućem setu Federer na servisu za meč nije realizirao tri meč lopte. Argentinac je bio čvršći u tie-breaku i sa 6-4, 6-7 i 7-6 došao do svoje najveće titule nakon US Opena 2009. godine.

- Ne mogu vjerovati da sam osvojio ovaj turnir i pobijedio Rogera u velikom finalu. Igrali smo sjajan tenis danas - rekao je simpatični Del Potro, osvrnuvši se i na svoj backhand, koji mu je dosad, zbog brojnih operacija, bio slaba točka.

Na ovom turniru opet je podsjetio na dane prije tih problema: 

- Popravlja se svakim danom. Mogu se pouzdati u svoj dvoručni backhand, ali ne toliko da ga igram stalno kao danas. Najveći pomak je u vraćanju servisa, ako ga vratim s dvoručnim, onda diktiram poen i ne trčim toliko. To je velika promjena u odnosu na prošlih nekoliko godina - izjavio je Argentinac.

U srijedu počinje novi turnir iz serije Masters 1000 u Miamiju. U glavnom turniru od hrvatskih tenisača bit će Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović. Svoj nastup, nakon nenadanog poraza u prvom kolu prošlog tjedna, potvrdio je i Novak Đoković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica