Obavijesti

Sport

Komentari 64

'Torcida je licemjerna, Dinamo i Hajduk spojio bih u jedan klub'

'Torcida je licemjerna, Dinamo i Hajduk spojio bih u jedan klub'
3

Nije li licemjerno odapeti strijelu u jednu metu kad znamo da smo svi donekle odgovorni za stanje i ovu atmosferu, poručio je Stanić Torcidi kad je optužila Srnu da svojom pasivnošću podržava HNS

VIDEO

Hajduk ima novog čovjeka u vrhu Uprave. Proslavljeni Vatreni, Mario Stanić (47), savjetnik je predsjednika uprave Marina Brbića (58).

Pokretanje videa...

40:58

Stanić je godinama svoje mišljenje javno dijelio pišući internetske kolumne. Evo što je, među ostalim, pisao o Hajduku i Torcidi te međusobnoj relaciji splitskog kluba i navijača tj. njihovom odnosu sa igračima i Hrvatskim nogometnim savezom.

Hajduk ima navijače i...?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije sedam godina Stanić je pisao:

- Hajduk ima navijače i skoro ništa više, Dinamo ima likvidnost i skoro ništa više. Tko je u prednosti, zaključite sami. Ja predlažem nešto novo, ja bih spasio što se spasiti da. Od ova naša dva najveća kluba ja bih ujedinjenjem napravio jedan.

Novi savjetnik Hajdukovog predsjednika Uprave o reprezentaciji na Poljudu:

- Nakon dugogodišnje uzajamne netrpeljivosti i međusobnih optuživanja, nakon prekidanja utakmica, huligana na terenu i u odijelima, nakon orjuna i svastika, nakon totalne nebrige odjednom se događa ljubav. Prava i istinska ljubav, ili samo ljetna romansa? Procijenite sami.

- Može li se i treba li se igrati u Splitu? To je postalo povijesno i egzistencijalno pitanje našeg društva. Može li se igrati u Splitu? Naravno da može, ako nikako, onda na silu. Može, jer su tako odlučili političari. Treba li se igrati u Splitu? Naravno da treba. Političkoj eliti trebaju novi solventni glasači jer su stari postali nepouzdani.

Torcidin napad je licemjeran

Dario Simic

Stanić je u proljeće 2015, kad je Torcida oplela po Dariju Srni (37) jer nije bio glasan u istupima protiv HNS-a i poručila mu da 'nije dostojan Hajduk uzimati u usta', pisao:

-  Torcida zamjera Srni što nije iskoristio svoj položaj i sve ove godine nije govorio o problemima hrvatskog nogometa. Konstatiraju da je umjesto rješavanja tih problema zabio glavu u pijesak kao i većina njegovih suigrača (čast izuzecima). Svojom pasivnošću je podržao sve ono što HNS godinama radi. Zamjeraju mu što je sudjelovao u stvaranju repke i atmosfere oko repke, pa eto sad nek igra i uživa u tom okruženju. Za kraj mu savjetuju da Hajduk ne uzima u usta, jer nije toga dostojan i usput poručuju njemu, ali i svima nama da će dobiti rat protiv HNS-a.

- Kad već prozivate zašto ne krenete redom? Nije Srna jedini igrač Hajduka koji je stvarao reprezentaciju i atmosferu o kojoj vi govorite. Bilo je tu puno utjecajnijih ljudi. Ako vam ih krenem nabrajati, trebat će mi puno prostora i vremena. Uostalom, vi to znate bolje od mene. Nije li licemjerno odapeti strijelu u jednu metu kad znamo da smo svi donekle odgovorni za stanje i ovu atmosferu?!

Torcidi se treba suprotstaviti

Goran Stanzl/PIXSELL

Stanić je ostatku splitskog navijačkog puka i Hajdukovoj Upravi tada zamjerio i kukavičluk...

- Pitam se kako ste tako lako i brzo zaboravili sve ono dobroga što je Srna napravio za vaš Hajduk. Izgleda da je on igrao od svoje petnaeste godine za neki drugi Hajduk. Zapitate li se ikada tko je taj koji bi nam valjao? Ima li itko u Hrvatskoj tko bi mogao ispuniti vaše a i naše norme? Što je po vama trebao Srna napraviti? Možda štrajkati glađu ili razapeti šator? Nije dovoljno to što uklizava, centrira, dribla, dodaje i bori se. J..o to. To može svatko.

- Sramota je što se utišalo srce hajdučko i što rijetki imaju hrabrosti zamjeriti se Torcidi. Sramota je da se Uprava Hajduka nije javno očitovala i osudila ovaj vaš istup. Sramota je što uprava Hajduka zabija glavu u pijesak i bježi od odgovornosti. Sramota je što čast i ponos imaju svoju cijenu - napisao je u travnju 2015. novi savjetnik Hajdukovog predsjednika Uprave, Mario Stanić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida