Obavijesti

Sport

Komentari 87

Torcida je sa jugoistoka Poljuda bacala cvijeće umjesto baklji...

Torcida je sa jugoistoka Poljuda bacala cvijeće umjesto baklji...
4

ZATVORENI SJEVER Torcida protiv Intera nije mogla pratiti svoje pulene sa sjevera kao i obično, pa su se smjestili na jugoistok gdje su svjedočili novoj domaćoj pobjedi Hajduka. Inter je bio nemoćan

VIDEO

Splitski se Hajduk osladio pobjedom nad zaprešićkim Interom na Poljudu. Završilo je 2-0 golovima Zvonimira Kožulja i Ante Ercega čime su 'bili' preskočili Osijek i tako zauzeli treće mjesto.

Sjever Poljuda za ovu utakmicu bio je zatvoren zbog konstantnih prekršaja navijača Hajduka, no danas su se pripadnici Torcide 'ugradili' na jugoistok odakle su pratili drugu uzastopnu domaću pobjedu svojih pulena.

Umjesto baklji na teren su bacali cvijeće uz transparent 'Cvjetovi zla?!' te pjesmu 'Baklje sad gore sve, zastave vijore, pjesma odjekuje, volim te Hajduče...'

Hajduk - Inter Zapresic

Već u drugoj minuti priprijetio je Marko Futacs, no gostujući golman Ivan Čović spasio je goste. Imao je Hajduk inicijativu koja je nagrađena golom u 32. minuti. Zabio je veznjak Zvonimir Kožulj u suprotni kut s vrha šesnaesterca, a već šest minuta poslije Hajduk odlazi na dva gola prednosti.

Opalio je Savvas s nekih 25 metara, Čović to brani, no na odbijanac stiže Ante Erceg i zabija za povećanje prednosti.

I dok je Torcida pjevala svoje pjesme s raznim posvetama, na terenu se nije događalo ništa spektakularno. Inter je tu i tamo uspio zaprijetiti polušansama, dok su priliku za eventualni povratak u utakmicu dobili u 77. minuti.

Hajduk - Inter Zapresic

Domaći stoper Lorenco Šimić zaradio je drugi žuti karton zbog preoštrog starta, međutim, to nije sputalo Pušnikove momke.

U 80. minuti Said ne koristi veliku šansu, blokirala ga je krajnjim naporom obrana Zaprešićana. Pokušao je isti igrač i šest minuta poslije, no zaustavio ga je Čović.

'Bili' su na taj način uspjeli dobiti Inter, bila im je ovo šesta uzastopna pobjeda u Splitu, a iduće kolo gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Inter će pak dočekati Istru.

Toplak: Hajduka je digla publika

Nakon susreta pred novinare su izašli sportski direktor i pomoćni trener Hajduka, Mario Branco i Žiga Kljajić, jer je odmah nakon susreta Marijan Pušnik otputovao kući u Sloveniju zbog očevih zdravstvenih problema.

- Naš trener je odmah nakon utakmice otputovao uz dozvolu kluba. U pitanju su privatni razlozi, a mi pobjedu poklanjamo njemu i njegovoj obitelji, kojoj u ovim trenutcima treba podrška - kazao je Mario Branco.

Pomoćni trener Hajduka Žiga Kljajić pohvalio je igru svoje momčadi u prvom dijelu.

- U prvom dijelu krenuli smo ozbiljno i dobro, imali smo puno poluprilika i prilika, zabili smo i gol... Ali nismo jednako dobro nastavili u drugom dijelu, premalo smo igrali okomito... Na koncu je pobjeda važna.

Kako ste vidjeli igru veznoga reda Hajduka?

- Počeli su nervozno, nije bilo brzog protoka lopte. U nastavku su bili bolji, nadam se da će i u nastavku sezone biti još i bolje.

Kako ste zadovoljni igrom Vlašića?

- On tek završava rehabilitaciju, diže se, u idućim utakmicama očekujemo dosta od njega.

Jeste li radili zamjene u mislima na kup ogled sa Splitom u srijedu?

- Imamo 20 igrača, svi su prvotimci, neke smo odmarali za srijedu, a trener će odlučiti tko će igrati.

Iako se Ohandza normalno zagrijavao, Kljajiću je stiglo i pitanje zbog čega se Ohandza nije zagrijavao nego je samo stajao i gledao utakmicu?

- Ne znam, nisam primijetio - odgovorio je Kljajić.  

Kako komentirate drugi žuti karton Šimića, bez potrebe, na centru...

- Ne bih se miješao u sudačke odluke, a što se tiče Šimića, morao je bolje riješiti tu situaciju - zaključio je Kljajić.

Samiru Toplaku utakmica je bila dobra, ali i čudna.

- Stvarno je bila čudna, i po ozljedama, i po golovima, i po crvenom karonu.... Mi smo bili previše u respektu, ali Hajduk nije uz dva gola previše prilika stvorio. Golove koji se ne smiju primiti, primili smo, Hajduk je digla publika... U drugom dijelu smo bili bolji, riješili smo se straha, ali nismo bili konkretniji u završnici da malo 'živciramo' Hajduk. Nakon svega pohvalio bih publiku, ovo je pokazatelj kako bi se svi trebali ponašati na stadionima.

Je li Čović kriv za oba gola?

- Kod prvoga je dirao loptu, nije mogao, a kod drugoga je morao bolje reagirati.

Imali ste igrača više, ali se to nije vidjelo?

- Dobro smo stajali, imali igrača više, ali za nešto više od ovoga trebalo bi i malo više kvalitete.

Što očekujete od kupa protiv Dinama?

- Imamo dosta ozlijeđenih, oba stopera... Vidjet ćemo tko će biti spreman, ali sada je definitivno rano reći tko. Pogotovo jer nakon toga imamo vrlo važan susret s Istrom.

Ante Erceg cilja na polufinale kupa.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, nakon što smo ostali s igračem manje dali smo ima malo prostora da igraju, a mi smo prijetili iz kontri. Na koncu je to bila naša zaslužena pobjeda, s ova tri boda smo prestigli Osijek i nadamo se da ćemo do kraja pobijsediti sve i zadržati tu poziciju. Sada nas čeka teška kup utakmica sa Splitom, koji će biti napaljen na nas, ali želimo u polufinale kupa, da se možemo mirno posvetiti prvenstvenim obavezama.

Zvonimir Kožulj bio je zadovoljan poslije pobjede.

- Nije lako igrati protiv protivnika koji se zatvori, na sreću moj udarac je 'zalutao' u mrežu i to nam je pomoglo. Uzeli smo tri boda, pomakli se na treću poziciju, nadamo se da ćemo se do kraja polusezone pomaknuti za još jedno mjesto gore, jer nam Dinamo nije previše odmakao.

Umjesto baklji na tartan letjelo cvijeće

Susret Hajduka i Osijeka bio je pod posebnim povećalom zbog navijača, koji su se zbog prisilnog zatvaranja sjeverne tribine preselili na jugoistok. Atmosfera je bila sjajna od prve do zadnje minute, a pitanje je hoće li i kako Disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić 'odgovoriti' na performance Torcide, koja je na transparentu uz njegovo ime objavila i adresu, a nakon razvijenog transparenta 'Cvijeće zla' s tribine na tartan bacali karanfile.

Akcija 'Ako si tužan i nemo’š na Poljud doć...'

U sklopu akcije 'Ako si tužan i nemo’š na Poljud doć...' danas do podne prodano je više od 900 ulaznica za zatvorenu sjevernu tribinu Poljuda. Jučer je Humanitarni klub navijača Hajduka 'Bilo srce' pokrenuo akciju u kojoj će svi oni koji doniraju Bilom srcu iznos od 25 kuna i više, nakon utakmice, dobiti poštom na doznačenu adresu 'ulaznicu' za sjever potpisanu od strane Hajdukova prvotimca.

Sjeverna tribina poljudskog stadiona odlukom disciplinskog suca MAXtv Prve lige bila zatvorena za današnji susret 17. kola između Hajduka i Inter-Zaprešića. Torcida je susret pratila s jugoistočne i istočne tribine, a navijači iz Hrvatske i diljem svijeta „kupuju„ karte za zatvorenu tribinu.

Od sredstava prikupljenih kroz ovu akciju trenutno 11 štićenika Bilog srca dobiti će svoje ime na povijesnom trećem dresu Hajduka na kojem će biti imena svih donatora u sklopu projekta „Ili jesmo ili nismo!“, ali kako se karte za sjevernu tribinu još mogu nabaviti, ne sumnjamo da će broj imena biti i veći.

Uplatiti se može do utorka 30. Studenoga o.g. putem www.bilosrce.com/donacija ili na račun Bilog srca HR34 2390 0011 1003 4747 1 (u poziv na broj staviti OIB ili članski broj, te javite adresu na ako-si- tuzan@bilosrce.com).

Omogućena je i zajednička uplata više donatora npr. preko društava prijatelja Hajdukakoja podržavaju ovu akciju.

Opširnije o akciji „Ako si tužan“ na službenoj objavi HNKH „Bilo srce“ na poveznici
http://hajduk.hr/vijest/akcija-hknh- bilo-srce- ako-si- tuzan-i- nemo-s- na-poljud- doc-- /8020

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku