Obavijesti

Sport

Komentari 127

Torcida se vratila na utakmice reprezentacije! Jedina nije digla šalove, ali je povela pjesmu...

Torcida se vratila na utakmice reprezentacije! Jedina nije digla šalove, ali je povela pjesmu...
12

Slavonijo, lijepa li si, Dalmacijo, zlatna ti si - zaorilo je Poljudom dok su 'vatreni' istrčavali na zagrijavanje, a na tribinama - spektakl. Navijači su na cijelom stadionu visoko podignuli bijele i plave šalove pa formirali popularne 'kvadratiće'

VIDEO

Zagreb, Split, Osijek, Nuštar..., pisalo je na transparentima. Iz kojeg god dijela Hrvatske, za koji god klub navijali, sve je to večeras bilo nebitno. Cijeli Poljud disao je kao jedno. Točnije: 33.474 gledatelja, rekord Poljuda za utakmice reprezentacije otkad su uvedeni brojači.

Pokretanje videa...

specka navijači prije tekme 00:57

Atmosfera se žarila na splitskoj Rivi, pjesme i baklje, samo kao uvertira u veličanstveni ambijent na poljudskoj ljepotici. Tomislav Bralić i klapa Intrade pjevali su svoje najveće hitove, a stadion je eksplodirao kada su krenuli taktovi:

- Slavonijo, lijepa li si, Dalmacijo, zlatna ti si - zaorilo je Poljudom dok su 'vatreni' istrčavali na zagrijavanje, a na tribinama - spektakl. Navijači su na cijelom stadionu visoko podignuli bijele i plave šalove pa formirali popularne 'kvadratiće'. Spiker je najavljivao igrače, a najveće ovacije krcatog stadiona pobrali su Luka Modrić i - Marko Livaja.  Na početku utakmice doživjeli smo i navijački poraz. U jednom trenutku 1300 velških navijača bilo je glasnije od 30 tisuća Hrvata.

Split: Pogled na Poljud prije početka utakmice Hrvatska - Wales

Posljednjih dana medijima je prodefilirala informacija o povratku Torcide na utakmice reprezentacije. Nije bilo njihovih transparenata, ali bilo ih je lako prepoznati na utakmici protiv Walesa. Njih 200-tinjak na sjevernoj tribini, jedini nisu podignuli šalove koje je pripremio HNS, ali odmah po početku utakmice s njihove tribine je zaorilo:

- Marjane, Marjane - započeli su torcidaši legendarnu pjesmu koju su nekad davno pjevali na utakmicama 'vatrenih', a za njima nastavio cijeli stadion. 

Split: Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales

U nekoliko navrata poveli su navijanje i dali do znanja da su tu. Nakon toliko godina izbivanja, tenzija i nažalost incidenata, konačno su se vratili i stali uz svoju Hrvatsku. Ono zbog čega je došlo svih 30 tisuća navijača. Lijepa najava, nadamo se, za budućnost bez podjela, tenzija i mržnje. Za budućnost u kojoj će Hrvatska biti ujedinjena i disati zajedno. S Torcidom, Boysima, Armadom, Kohortom na tribinama... Kao nekada. 

Dostojan oproštaj pred krcatim Poljudom imali su i bivši 'vatreni' Dejan Lovren i Ivan Strinić. Dobili su prigodne darove i gromoglasni pljesak s tribina kao zahvala za sve što su dali za Hrvatsku. Pred sam početak i počast za legende hrvatskog nogometa. Minuta šutnje za legendu Hajduka Petra Nadovezu i trenera svih trenera Miroslava Ćiru Blaževića. 

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou