Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tottenhamova legenda: Užas! Štakor mi je pojeo komad noge

Tottenhamova legenda: Užas! Štakor mi je pojeo komad noge
1

Bivšem engleskom reprezentativcu i braniču Tottenhama Garyju Mabbuttu štakor je odgrizao dio noge u snu, dok je bio na odmoru u Južnoj Africi

VIDEO

Bivši branič Tottenhama i engleske reprezentacije Gary Mabbutt (57) doživio je veoma neobičnu nesreću na odmoru u Južnoj Africi

Tijekom sna, komad noge mu je odgrizao - štakor. Mabbutt je hitno prebačen natrag u Veliku Britaniju gdje je podvrgnut operaciji te je tjedan dana proveo na liječenju u bolnici.

Mabbutt, koji je za englesku nogometnu reprezentaciju nastupio 16 puta i zabio jedan gol, boluje od dijabetesa tipa 1 i gotovo pa nema osjećaja u stopalima.

- Svi protivnici protiv kojih sam igrao i na kraju me svlada štakor - rekao je Mabbutt za BBC Radio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesreća se dogodila prije šest tjedana dok je bio u posjetu kćeri, koja radi u nacionalnom parku Kruger.

- Otišao sam spavati i tijekom noći mi je u sobu ušao štakor. Popeo se na krevet i odlučio grickati moje stopalo. Napravio je poprilično veliku rupu na palcu progrizavši sve do kosti, a pojeo je i dio tabana.

- Prvo je u drugoj sobi ugrizao za palac moju kćer. Ona je došla do mene i rekla mi 'Tata, nešto me ugrizlo'. S obzirom da smo u Africi, automatski sam pomislio na zmiju ili škorpiona.

Otprilike sat vremena poslije, Mabbutt je osjetio da i njega nešto grize za palac, a kada je pogledao, cijelo stopalo mu je bilo krvavo.

- Nažalost, štakor se fino najeo, a ja nisam mogao ništa osjetiti - rekao je Mabbutt, koji i dalje svakodnevno mora ići u bolnicu kako bi mu liječnici tretirali ranu.

Unatoč tome što su mu već sa 17 godina rekli da će se morati ostaviti nogometa, Mabbutt je odigrao 611 utakmica tijekom 16-godišnje karijere u Tottenhamu. Inzulin si daje sedam puta na dan, a čak 10 puta dnevno provjerava krv.

Prije dvije godine je skoro ostao bez noge. Morao je na hitnu operaciju zbog začepljenja arterija te više nije u mogućnosti trčati niti šutati loptu.

VIDI OVO! 10 zanimljivosti o Dinamu koje niste znali!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov