Obavijesti

Sport

Komentari 4

Traži se strateški partner. Cijena prava sitnica - 4 milijuna eura!

Traži se strateški partner. Cijena prava sitnica - 4 milijuna eura!
2

Grad Split planira na međunarodnom natječaju pronaći strateškog partnera koji bi ulaganjem pomogao nekadašnjem trostrukom prvaku Europe da ponovno igra velike europske utakmice

Grad Split namjerava raspisati međunarodni javni natječaj te pronaći strateškog partnera za vođenje nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe – Košarkaški klub Split, čiji su većinski vlasnik. U svom portfelju grad ima 88.25 posto dionica kluba, namjeravaju zadržati kontrolni paket, a na prodaju ponuditi 63,25 posto, odnosno 113.759 dionica. Planirana početna cijena je 4 milijuna eura, s tim da bi se strateški partner morao obvezati na nova ulaganja u klub i rezultatski iskorak koji bi osigurao redovito igranje europskih utakmica.  

Pokretanje videa ...

Cibona i Split odali počast legendarnom Skansiju, 'vukovi' slavili nakon produžetaka...
Cibona i Split odali počast legendarnom Skansiju, 'vukovi' slavili nakon produžetaka...

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, koji planira ovu temu staviti na dnevni red idućeg Gradskog vijeća, otkrio je i kako bi, uz najavljeno zadržavanje kontrolnog paketa od 25 posto + jedne dionice, klub tražio i dva mjesta u novom Nadzornom odboru te zadržao mogućnost otkupa dionica od strateškog partnera za jednu kunu ako se ne ispune stavke iz ugovora.

Trenutna politička situacija u Splitu poprilično je komplicirana i pitanje je kako će se karte posložiti nakon novih izbora, koji bi se mogli održati već u lipnju. Ako se raspiše, međunarodni javni natječaj trebao bi trajati nešto više od mjesec dana, a novi partner bi s konkretnim potezima i ulaganjima trebao započeti u srpnju, dakle u pripremi sljedeće sezone.

KK Split
Split je u drami pobijedio Megu
Split je u drami pobijedio Megu

Navodno ima nekoliko zainteresiranih investitora, spominju se poslovni ljudi i fondovi i Izraela i SAD, no oni bi željeli otkupiti kompletan  paket dionica kako bi samostalno upravljali klubom. Takvih je investitora bilo i ranije, no njihov primarni cilj bila je atraktivnu lokacija na kojoj se nalazi dvorana i klupske prostorije. No kad bi saznali da grad nema namjeru dozvoliti preseljenje kluba i gradnju na toj lokaciji, svi su odustajali...