Obavijesti

Sport

Komentari 0

Trčite na Dan sjećanja utrku 'Vukovaru sa srcem' i pomozite radu udruge Vukovarski leptirići

Trčite na Dan sjećanja utrku 'Vukovaru sa srcem' i pomozite radu udruge Vukovarski leptirići

Vukovar je živ grad, on ima svojih problema i izazova, ali želi živjeti. Pružimo mu stoga ruku i budimo mu prijatelji. Osim svijeća i zastava, pružimo mu i konkretnu pomoć, pomozimo njegovoj djeci, kaže Lovrić

VIDEO

Povodom državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2022., “Trči sa srcem” i Štoperica.hr u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organiziraju 3. virtualnu humanitarnu utrku “Vukovaru sa srcem”.

Ukupan prihod utrke usmjerava se direktno na tekući račun Udruge, te će se koristiti isključivo u svrhu financiranja programa "Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno" - program poludnevnog boravka za djecu Vukovara osigurava neformalni predškolski odgoj za 20 djece i produžen stručni postupak za 20 djece školske dobi, mnoge od njih s različitim poteškoćama u razvoju ili slabijeg imovinskog stanja. Djeci je u poludnevnom boravku osiguran topli obrok, pomoć u učenju, individualni terapijski postupci, različite vrste radionica, sportski programi, socijalizacija i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići - Vukovar, je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Udruga ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

U ime organizatora izjavu je dao Mario Lovrić, voditelj projekta “Trči sa srcem”:

- Vukovar je najveći simbol domovine, naša najveća bol, ali ujedno i naš najveći ponos. Zahvaljujući njegovoj žrtvi Hrvatska je 1991. obranjena, a što god mi činili do kraja svojih života ne možemo učiniti dovoljno da mu se odužimo. Međutim, Vukovar je danas živ grad, on ima svojih problema i izazova, ali želi živjeti. Pružimo mu stoga ruku i budimo mu prijatelji. Osim svijeća i zastava, pružimo mu i konkretnu pomoć, pomozimo njegovoj djeci, onim najranjivijima i na taj način pomognimo Vukovaru da raste, da cvijeta, da bude grad mira, ljubavi i zajedništva. Stanimo na kraj podjelama jer naša utrka nema nacionalni predznak - jednako volimo i prihvaćamo svu djecu Vukovara, grada koji se uvijek ponosio svojim različitostima, brojnim nacijama koje su ga gradile i učinile slavnim biserom Dunava! Sretni smo da Udruga za koju skupljamo sredstva prihvaća svu djecu i tretira ih jednako, ne dijeli ih. Mjesto je to gdje rastu zaštićeni, prihvaćeni i voljeni, baš kao što sva djeca trebaju biti! Vjerujem da će mnogi od vas i ove godine prepoznati ovu priliku i uključiti se!

Viktorija Matin, predsjednica udruge Vukovarski leptirići dodala je:

- Bliži se kraj godine I mi vas trebamo I ovaj put kako naši mališani ne bi ostali bez podrše! Za sada su donacije građana jedini način da naš poludnevni boravak nastavi s radom. Budite uz nas!

Više o Udruzi možete pronaći na:

www.vukovarski-leptirici.hr/

www.facebook.com/vukovarskileptirici

Informacije o virtualnoj utrci:

Datum utrke: 18. 11. 2021. (s obzirom da je utrka nenatjecateljskog karaktera, prihvaćat će se prijave aktivnosti otrčane/prehodane sve do 24. 11. 2021.)

Preporučeno mjesto utrke: Ulica grada Vukovara ili Vukovarska ulica bilo gdje u Republici Hrvatskoj, te inozemstvu (ali i sve alternativne lokacije potpuno su prihvatljive jer važno je sudjelovati)

Discipline: Trčanje – Individualne dužine: prihvaćaju se sve dužine trčanja, čak i one najmanje, pri čemu su više nego dobrodošle i ultramaratonske distance. Važno je naglasiti da nije bitna brzina već srce i da se prihvaćaju sve aktivnosti, planinarenje, hodanje ili vožnja u kolicima.

Prijava:

Na portalu Štoperica.hr https://www.stoperica.hr/natjecanje/vukovaru-sa-srcem-3/119

Nagrade i startni paket:

Startni paket sastoji se od startnog broja koji će biti dostupan u elektronskom obliku, a nagrada svim natjecateljima biti će digitalna zahvalnica Udruge “Vukovarski leptirići” koju će primiti na mail s kojeg su se prijavili na utrku, a zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za rad udruge neće biti majica, startnih brojeva u fizičkom obliku i medalja.

Uplate na žiro račun u Addiko bank:

  • IBAN: HR62 2500 0091 1013 6361 9
  • Uplate iz inozemstva:
  • IBAN: HR62 2500 0091 1013 6361 9
  • SWIFT: HAABHR2

Fotografije aktivnosti, ukoliko ste ih voljni podijeliti, primati će se na mail organizatora: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, a natjecateljima će biti omogućene i objave aktivnosti direktno ovdje na stranicu eventa

Odabrane fotografije biti će biti uvrštene i na zajednički video utrke po završetku iste.

Preporučena startnina/donacija: 50 kn (i veće uplate su više nego dobrodošle)

Rok za prijave: 17.11.2021.

Rok za uplate: 19.11.2021.

Rok za prijave rezultata: 24.11.2021. 23:59

Organizator: “Trči sa srcem” i Štoperica.hr i u suradnji sa Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići

Kontakt: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, Vukovaru.Sa.Srcem@gmail.com, Mario Lovrić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica