Sport

Komentari 0

Treća pobjeda vaterpolista Juga

Vaterpolisti Juga AO došli su i do treće pobjede na turniru skupine A Lige prvaka u talijanskoj Ostiji nakon što su u srijedu svladali grčki Olympiacos sa 9-8 (0-1, 2-4, 3-0, 4-3).

U prve dvije četvrtine Olympiacos je nadigrao Dubrovčane, te je vodio sa 5-2, a početkom treće dionice imao je i peterac, kojeg je uspio obraniti vratar Toni Popadić. Nakon toga uslijedio je preokret, do kraja treće četvrtine dva pogotka postiže Paulo Obradović, a jednog Daniil Merkulov i Jug stiže do izjednačenja 5-5.

U zadnjoj dionici, iako je Jug stalno bio u vodstvu, Olympiacos je držao utakmicu u egalu. No, u zadnje tri minute Dubrovčani su prelomili utakmicu pogocima Lorena Fatovića i Paula Obradovića za vodstvo 9-7. Do kraja susreta Olympiacos je tek uspio ublažiti poraz.

Kod Juga najefikasniji je bio Paulo Obradović sa četiri pogotka. Loren Fatović zabio je dva, a Javier Garcia, Marin Tomasović i Daniil Merkulov po jedan gol, dok je vratar Toni Popadić skupio 12 obrana. Ekipu Olympiacosa predvodili su Marios Kapotsis s tri i Konstantinos Genidounias s dva gola.

Prethodno je na turniru skupine A Lige prvaka u talijanskoj Ostiji Jug svladao Marseille sa 11-10, te njemački Spandau sa 13-7. Sljedeći turnir Lige prvaka bit će u ožujku.

(tt)

Treća pobjeda vaterpolista Juga