Obavijesti

Sport

Komentari 4

Treći Maldini zabio za Milan: Tata Paolo je skakao od sreće

Treći Maldini zabio za Milan: Tata Paolo je skakao od sreće

Nakon djeda Cesarea, ikone kluba oca Paola, i mladi Daniel kročio je obiteljskim stopama. Milan je u uzbudljivoj utakmici slavio kod Spezije, a trenutak za pamćenje pripao je Maldinijima

VIDEO

Kada je Daniel Maldini (19) kao član treće generacije obitelji Maldini zaigrao u dresu Milana, već je samim time stigao do nevjerojatnog postignuća u nogometnoj povijesti. A u subotu je na utakmici  'rossonera' kod Spezije prvi puta startao u prvih 11 i - prvi puta zabio gol za seniorski sastav.

Serie A - Spezia Calcio v AC Milan

Milan je u uzbudljivoj utakmici Serie A slavio 2-1, no Maldiniji su pružili trenutak za naježiti se. Nakon djeda Cesarea, ikone kluba oca Paola, koji je s 902 službena nastupa apsoultni rekorder Milana, i mladi Daniel kročio je obiteljskim stopama. On je, za razliku od djeda i oca, ofenzivac te igra na poziciji prednjeg veznog.

Utakmica je u prvom dijelu bila prilično spora, slabog ritma. Sunčani dan u Speziji ponudio je nešto toplije vrijeme nego proteklih dana, a u nogama igrača Milana dao se naslutiti umor uzrokovan gustim rasporedom. Derbi s Lazijem pa gostovanje kod Liverpoola, zatim teško gostovanje u derbiju kod Juventusa pa sudar s Venezijom ostavili su traga. A tek slijedi putovanje u Madrid kod Atletica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Serie A - Spezia Calcio v AC Milan

Pred kraj prvog poluvremena Ante Rebić imao je najbolju priliku u prvih 45 minuta kada je nakon kornera glavom gađao pored desne stative. Mogao je Rebić do trećeg pogotka ove sezone, no trener Stefano Pioli zamijenio ga je na poluvremenu. Tempo utakmica Milana posljednjih dana bio je ubitačan, a Rebić je igrao sve i jednu. U slabijoj predstavi protiv Spezije vidio se umor kod Hrvata.

Serie A - Spezia Calcio v AC Milan

Milan je pojačao ritam u nastavku i vrlo brzo stigao do pogotka. Nakon odlično odigrane akcije, koju je sjajnim proigravanjem započeo Rafael LeaoKalulu je u 48. minuti poslao centaršut u sredinu gdje je najviši u skoku bio Maldini. Neobranjivo je glavom pogodio pored Zoeta za svoj prvi u dresu slavne talijanske momčadi. Tata Paolo skočio je sa sjedalice u VIP loži stadiona, zagrlio se s Fredericom Massarom i u erupciji veselja proslavio pogodak sina.

>> VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Malo što je u igri zamijenio Rebića, Leao je u 57. minuti mogao dati spektakularan gol. Sjajno je ciljao daleko od gola s lijeve strane pa zatresao suprotnu stativu. Lopta je dugo padala, Zoet ju nije ni pokušao ispratiti misleći da ide van, i da je ušla bio bi to majstorski pogodak.

Spezija je imala dva ozbiljna naleta u nastavku od kojih je pokušaj Maggiorea morao biti pogodak. S dva metra prebacio je cijeli gol nakon ubačaja, a ubrzo ga je trener Spezije Thiago Motta izvadio iz igre.

Milan je nastavio pritiskati, Pellegri i Kessie su mogli povećati prednost, no mladi talijanski napadač na posudbi iz Monaca nije poslao dobru loptu u sredinu.

A onda je uslijedila erupcija oduševljenja domaćina. U 80. minuti Verde je, malo što je ušao u igru, pucao prema golu Maignana, lopta se odbila od Tonalija i ušla u mrežu. Iako je pogodak trebao biti upisan Tonaliju kao autogol, službena grafika pokazala je da je ipak Verde strijelac.

Serie A - Spezia Calcio v AC Milan

Šest minuta trajale su sreća i nada za Speziju. Saelemaekers se odlično probio po lijevom boku, prošao dvojicu i ostavio loptu za nečuvanog Brahima Diaza. Mladi Španjolac poslao je loptu Zoetu kroz noge i Milan je u 86. minuti postavio konačnih 2-1.

'Rossoneri' su tako nakon šest odigranih kola zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice ispred Napolija i Intera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz