Sport

Komentari 9

Trener Borussije za kaznu mora trenirati - žene! 'Grozna poruka'

Trener Borussije za kaznu mora trenirati - žene! 'Grozna poruka'

Nicole Selmer, članica organizacije 'Žene u nogometu', kritizirala je odluku kojom je odlučeno da trener M'gladbacha do 23 godine Heiko Vogel za kaznu mora odraditi šest treninga s ženskom ekipom

Njemački nogometni trener mlade momčadi Borussije Mönchengladbach Heiko Vogel (44), zbog nesportskog ponašanja prema sucu tijekom utakmice novčano je kažnjen u iznosu od 1500 eura. Uz to, Vogel će za kaznu mora odraditi šest treninga - sa ženskom nogometnom ekipom!

Bivšem treneru Basela zabranjeno je prisustvo na dvije utakmice, isto kao i njegovim pomoćnicama Vanessi Arlt i Nadine Westerhoff zbog nesportskog ponašanja prema sucu Marcelu Benkhoffu.

Incident se dogodio u krajem siječnja u regionalnoj četvrtoj diviziji na utakmici na kojoj je Vogelova momčad pobijedila Bergisch Gladbach 2-1.

GER, DFB Pokal, 1. Hauptrunde, KFC Uerdingen vs Borussia Dortmund

Odluku je kritizirala Nicole Selmer, članica organizacije 'Žene u nogometu'. 

- Ovo pokazuje da bez obzira na kojem nivou igrale, žene nisu ozbiljno shvaćene kao muškarci. Ova kazna bi kao trebala ispasti dobra, ali nije tako. Ženski nogomet je sport i oni koji u njemu sudjeluju jednako su profesionalni kao i oni iz muškog nogometa– rekla je Selmer za ESPN.

- Poslana je grozna poruka, a to je da se za neprimjereno ponašanje trenira ženska ekipa - zaključila je. 

Nogometni savez Zapadne Njemačke (WDFV) nije komentirao ovu odluku, a rekli su da je istraga još uvijek u tijeku. 

Vogel je u međuvremenu ispunio zabranu od dvije utakmice i vraća se momčadi uoči utakmice protiv Rot-Weissa Essena ovoga vikenda. 

firo: 09.08.2019 Football, 2019/2020 DFB Pokal 1st round KFC Uerdingen Krefeld - BVB Borussia Dortmund

Najčitaniji članci