Obavijesti

Sport

Komentari 2

Trener brazilskog prvoligaša izdržao na klupi tek tjedan dana zbog slučaja silovanja iz 1987.

Trener brazilskog prvoligaša izdržao na klupi tek tjedan dana zbog slučaja silovanja iz 1987.

Vodio je momčad samo u dvije utakmice, u porazu od Goiasa (1-3) u ligi u nedjelju i u utakmici Brazilskog kupa protiv Rema u srijedu

VIDEO

Osporavan od strane navijača zbog slučaja silovanja starog više od trideset godina, trener Alexi Stival, poznat kao Cuca, izdržao je samo tjedan dana na klupi brazilskog kluba Corinthians, koji je u četvrtak objavio njegovu ostavku.

"Cuca je napustio svoju dužnost na zahtjev obitelji, kako bi riješio osobne stvari. Želimo mu uspjeh u nastavku karijere", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama kluba iz Sao Paula.Cuca je preuzeo Corinthians u prošli četvrtak nakon što je Fernando Lazaro dobio otkaz.

Vodio je momčad samo u dvije utakmice, u porazu od Goiasa (1-3) u ligi u nedjelju i u utakmici Brazilskog kupa protiv Rema u srijedu, kada je Corinthians na penale prošao u osminu finala.Natječući se za Copa Libertadores, južnoamerički ekvivalent europske Lige prvaka, Corinthians je trenutno drugi u svojoj skupini, iza Argentinos Juniorsa, s jednom pobjedom i jednim porazom iz dvije utakmice.

Objava Cucinog novačenja prošlog tjedna izazvala je bijes među navijačima Corinthiansa, poznatima po svojoj političkoj predanosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, godine 1989., kada je bio napadač brazilskog Gremia, Cuca i još dvojica igrača osuđeni su u odsutnosti na 15 mjeseci zatvora u Švicarskoj zbog "nepristojnog napada s nasiljem" nad 13-godišnjom djevojčicom.Bili su u Bernu na pripremama 1987. godine.

Presuda je uslijedila kada su se već vratili u Brazil, zemlju koja ne izručuje svoje državljane. Ovaj skandal nije spriječio Cucu da nastavi trenersku karijeru, a posebno je osvojio Copa Libertadores 2013. s Atlético Mineirom, koji je u svojim redovima imao zvijezdu Ronaldinha.

U sličnom slučaju, Robinho, bivši napadač AC Milana i Real Madrida, osuđen u Italiji na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja počinjenog 2013., ali ostaje na slobodi u Brazilu.

Corinthians, klub koji su 1910. godine osnovala petorica željezničara, ima sedam naslova prvaka Brazila i jedan naslov klupskog prvaka svijeta, te armiju od 30 milijuna navijača. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov