Obavijesti

Sport

Komentari 7

Trener Chelseaja na rubu: Boli me sve što se događa, patimo moja obitelj i ja. Što da radim?!

Trener Chelseaja na rubu: Boli me sve što se događa, patimo moja obitelj i ja. Što da radim?!

Ljudi, uzeo sam najteži posao u nogometu. Znam da imamo samo jednu pobjedu u zadnjih 10 utakmica, ovo je velik izazov za sve u klubu

VIDEO

Početkom rujna prošle godine, Dinamo je senzacionalno srušio Chelsea na Maksimiru u Ligi prvaka i - smijenio trenera Thomasa Tuchela. Novi vlasnik Tedd Boehly htio je novu energiju u momčadi, a kao čovjeka koji će izvući klub iz krize vidio je Grahama Pottera. Brighton je pod njime igrao jedan od atraktivnijih nogometa u ligi, što nitko mu ne može oduzeti, ali nije isto voditi ova dva kluba. Čini se da Potter nije dorastao ovakvoj razini. 

U posljednjih deset utakmica Chelsea je slavio samo triput. Klub ne da ne igra atraktivno i oku lijepo, što je Boehly htio postići, već Potter ne donosi ni rezultate. Na ljestvici Premier lige su deseti s 25 bodova, a posebno ponižavajući je bio poraz od Manchester Cityja u FA Kupu. Građani su ih bez najboljih igrača demolirali 4-0. Boli navijače, boli vlasnika koji se izgubio u pokušaju da kopira Abramoviča i u kratkom roku napravi od Chelseaja europskog prvaka. Ni novac ne pomaže kad nemaš strpljenje i znanje.

Premier League - Chelsea v Manchester City

Teški su dani pred plavcima, ali i pred Potterom. Svaki novi kiks znači i moguću smjenu. Sljedeći susret igraju već danas protiv Fulhama u zaostaloj utakmici sedmog kola. 

- Ljudi, uzeo sam najteži posao u nogometu. Znam da imamo samo jednu pobjedu u zadnjih 10 utakmica, ovo je velik izazov za sve u klubu. Moramo se skupiti, pokazati da smo jaki i izgraditi opet ono čega nema. Razumijem od samog starta gdje sam došao, ovo je sve skupa jako teško. Izazovno i stimulativno, ali i jako teško. Kažem, vjerojatno je to najteži posao u nogometu, jer svi vide Chelsea u samom vrhu, svi očekuju nešto - kazao je istresirani Potter kojemu visi otkaz nad glavom.

FA Cup Third Round - Manchester City v Chelsea

Chelsea je prošlog ljeta nakrcao momčad s nekoliko imena za basnoslovne cifre, no pokazalo se da nitko od njih nema tu kvalitetu. I da je, kako to uobičajeno bude u engleskom nogometu, cijena napumpana. Kao prvo zimsko pojačanje stigao je Joao Felix u kategoriji onih priča u kojoj vam se javljaju upitnici iznad glave. Došao je na posudbu do kraja sezone koju će Chelsea Atletico Madridu platiti 17 milijuna eura.

FA Cup Third Round - Manchester City v Chelsea

Američki vlasnik Boehly pomalo se izgubio u pokušaju da vrati Chelsea na šampionske staze.

- Ono što je prethodna vlasnička garnitura ovdje napravila bilo je fantastično. Ali, ovo je novo doba, a sada prolazimo kroz jedno bolno razdoblje. Razumijem frustraciju navijača, ali i cijenim njihovu podršku. Iskreno, boli me sve ovo što se događa, svaki naš poraz, patim i ja, ali i moja obitelj. Koliko god to pokušavam sakriti. Jasno, biti trener Chelseaja je privilegija, ali ima to i svoje bolne strane. Ali što da radim? Ne možete biti trener Chelseaja, a da ne očekujete pritisak, nevolju, izazov i stres. Morate preuzeti odgovornost za posao koji ste napravili, a to i činim - rekao je Potter.

Preuzeo je odgovornost, a ona je sve veća jer Chelsea tone sve dublje. Nezaustavljivo. I pitanje je može li to Potter zaustaviti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu