Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Trener Sare Kolak: Razmišljali smo da odustanemo od finala...

Imala je velikih problema, uoči finala bila je na toaletu desetak puta. Vjerojatno je virus. Hrana u hotelu stvarno je bila katastrofalna. Sreća da nije dobila temperaturu, rekao je Andrej Hajnšek

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
46 komentara

Nije ona ništa kriva, vidjeli ste da nije bila prava, bila je bez energije. Teško mi je jer znam da može prebaciti 68 metara. Pa na ovom je stadionu prije desetak dana bacila preko 67, rekao je Andrej Hajnšek, slovenski trener Sare Kolak, prenosi Večernji list.

Preko 30 atletičara zarazilo se virusom na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, sprinter Isaac Makwala iz Botswane nije se ni pojavio na startu utrke.

Organizatori kažu da se radi o gastroenteritisu, ali laboratorijski nalazi potvrdili su kako su neki oboljeli od norovirusa, takozvanog "zimskog virusa koji izaziva povraćanje" i koji je vrlo zarazan. Čini se da se zarazila i naša Sara.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira završila je četvrta s hicem od 64.95 metara. No nije htjela tražiti alibi i stavljati zdravstvene probleme u prvi plan.

- Ne bih o tome, to nije bitno. To nije izlika što nisam osvojila medalju. Nije bilo ni pritiska, ma, kao da nisam ni došla na finale. Ja sam kriva, ovo mi je dobra lekcija. Ja sam olimpijska pobjednica, vratit ću se čvrsto na noge, bez brige - rekla je Sara.

- Nema smisla da budem negativna, idemo dalje, bit će bolje drugi put. Sad su se stvari ovako poklopile i to je to. Čekaju me još dva natjecanja, finale Dijamantne lige u Zürichu i miting u Zagrebu. Idemo iz toga izvući maksimum. Ovaj put maksimum je bio 64.95. Taj hitac iz druge serije jedini je ličio na nešto - dodala je Sara.

World Athletics Championships | Autor: KAI PFAFFENBACH Foto: KAI PFAFFENBACH

'Hrana je bila katastrofalna'

Njezin trener otkrio je da je u jednom trenutku bilo upitno hoće li uopće bacati.

- Imala je velikih problema, uoči finala bila je na toaletu desetak puta. Čini se da je virus u pitanju. Možda od loše hrane u hotelu, stvarno je bila katastrofalna. Probali smo potom jesti van hotela, ali nije pomoglo, valjda je virus već ušao u tijelo. Sreća da nije dobila temperaturu - rekao je Andrej Hajnšek i dodao:

- Čak smo u jednom trenutku razmišljali odustati od finala...

Nakon ovih riječi možete otprilike formirati sliku kakva je Sara Kolak sportašica.

Mnogi bi na njezinom mjestu potražili alibi za loš rezultat, ali ne i ona. Nije htjela pričati o problemima koji su je mučili, rekla je da je ona kriva i da će se vratiti jača.

- Ma, na sljedećem svjetskom prvenstvu bit će zlatna, dajem ruku u vatru da će tako biti. Ne zanimaju nas više četvrta mjesta. Nakon Rija rekao sam da mi trebaju dvije godine da od nje napravim svjetsku prvakinju, dakle, još nije vrijeme. Želim da joj uskoro prosjek hitaca bude 67 metara - rekao je slovenski trener Sare Kolak.

Naši partneri pišu
Message