Obavijesti

Sport

Komentari 26

Trener Šerifa: Nije nam trebao veći motiv nakon riječi Krznara

Trener Šerifa: Nije nam trebao veći motiv nakon riječi Krznara

Volio bih u skupini neku od najboljih pet momčadi svijeta. Hvala savezu koji nam je odgodio četiri prvenstvene utakmice, napomenuo je trener Šerifa Jurij Vernidub, koji je ostavio Dinamo bez gola

Moldavija je postala 31. država koja će dati predstavnika u nogometnoj Ligi prvaka. Šerif je protiv Dinama obranio pobjedu 3-0 iz prve utakmice maksimirskim remijem bez golova u uzvratu.

- Vjerojatno sam večeras najsretniji čovjek na svijetu, u Šerif sam dolazio s jednim ciljem: nastupiti u Ligi prvaka. Moj se san ostvario, to su zasluge cijele naše momčadi, svih ljudi u klubu. Imali smo težak put do Lige prvaka, ponosim se ovim rezultatom, pobijedili smo u šest utakmica, dvije odigrali neriješeno. Zabili smo 14 golova, primili ih samo dva - rekao je trener Jurij Vernidub.

POGLEDAJTE VIDEO: Maksimir u ruhu Lige prvaka

Pokretanje videa ...

Motivirale su ga izjave iz Dinama uoči uzvrata.

- Sretan sam i današnjom utakmicom, čitao sam intervju trenera Dinama koji je rekao da ne pristaje na penale, već želi sve riješiti u regularnom dijelu i produžecima. Zbog toga nisam trebao posebno motivirati dečke, oni su samo napravili posao. Mi smo imali dosta problema, ali smo ostvarili svoje snove, upoznali smo Dinamo, to nam je donijelo rezultat. Zaslužili smo nastup u Ligi prvaka - rekao je Vernidub.

Što očekuje u Ligi prvaka?

- Volio bih neku od najboljih pet momčadi svijeta. Želimo najjače momčadi u Europi, onda će doći i najbolji igrači svijeta u Tiraspol, pa ćemo protiv njih pokazati svoju kvalitetu. Zahvaljujem i Moldavskom nogometnom savezu koji nam je odgodio četiri prvenstvene utakmice - zaključio je.

Konferencija za medije nakon utakmice Dinamo - Šerif

Brazilac Luvannor također je prokomentirao utakmicu.

- Danas smo veseli, ovo je za nas nogometni praznik. Ispunili smo svoje snove, cijela momčad, stručni stožer, svi smo sanjali Ligu prvaka. Ispunili smo san našeg predsjednika, plasirali smo se u Ligu prvaka. I kad smo došli u Zagreb, znali smo sve o Dinamu, trener nam je rekao što je trebao, mi smo sve uspješno odradili na terenu. I trener nas je pripremio za ovu utakmicu, kao i onu u Tiraspolu - rekao je Luvannor i dodao:

- Pokazali smo karakter, došli smo u Zagreb po pobjedu, ali u nogometu nekad ne možete pobijediti. Znali smo da je Dinamo velik klub, uvijek igra Ligu prvaka ili Europsku ligu, ali sve se rješava na terenu. Bilo je ugodno igrati protiv Dinama, odlična su momčad, ali mi smo ispunili svoje ciljeve, ušli u Ligu prvaka. Za nas je ovo veliki praznik, napravili smo ono što smo htjeli.