Obavijesti

Sport

Komentari 160

Tresao bi se i Real: Engleski portal objavio kako bi Dinamo izgledao da nije prodavao...

Tresao bi se i Real: Engleski portal objavio kako bi Dinamo izgledao da nije prodavao...

Dinamo je od svojih bisera zaradio na milijune eura. Takva je nogometna realnost da klub, uz nastupe u europskim natjecanjima, živi od prodaje svojih najtalentiranijih igrača. No, da se na trenutak zamislimo i odemo u jedan imaginarni svijet...

VIDEO

Dinamo ima jednu od najboljih akademija na svijetu. Svako malo iskoči novi mladić o kojem priča cijeli svijet. Nekad su to bili Eduardo da Silva, Luka Modrić pa Mateo Kovačić, Dani Olmo, Joško Gvardiol, a pitanje je trenutka koju novu zvijezdu će Dinamo lansirati. Hrvatski prvak je i po nečemu iskakao na Svjetskom prvenstvu u Katru. 

Pokretanje videa...

Ademijeva poruka na oproštaju 01:38

Bayern München je imao najviše predstavnika u završnici prvenstva, čak šestoricu, Atletico Madrid i Sevilla pet, a odmah do njih je Dinamo koji je imao četiri igrača, a to znači više predstavnika od Barcelone, Juventusa, Liverpoola, Cityja, PSG-a... Nevjerojatno zvuči. Osim njih četvorice, čak 13 igrača u kadru reprezentacije iz Katra je poniklo ili igralo za Dinamo, a engleska nogometna stranica Squawka pita se kakva bi sila 'modri' bili da su svi oni ostali na Maksimiru i zaigrali zajedno.

Zagreb: Dinamo zaključio sezonu pobjedom protiv Šibenika

Pitamo se i mi. Bila bi to moćna družina koja bi harala europskim natjecanjima. Od jednog od najvećih veznjaka svih vremena Luke Modrića, neumornog Marcela Brozovića, sjajnog Matea Kovačića i supertalentiranog Joška Gvardiola. Uf, da se smrzneš. Kakve su samo svjetske klase prodefilirale Maksimirom posljednjih 15-ak godina, a tome se čudi i engleska stranica.

Momčad iz snova 

ARHIVA - Zagreb: Luka Modrić oprostio se od Dinama još jednim naslovom prvaka

- Od hrvatske samostalnosti jedna je momčad dominirala nad ostalim u HNL-u. To je Dinamo Zagreb. Tijekom protekle 31 sezone, najveći hrvatski klub osvojio je impresivna 22 naslova prvaka, uključujući sve osim jednog u posljednjih 17 godina. I nije teško shvatiti zašto su bili toliko dominantni s obzirom na to kakvi su igrači nosili plavi dres - piše Squawka pa nastavlja:

Split: 1. HNL, 7. kolo, NK Hajduk - GNK Dinamo

- Praktički svi najbolji hrvatski igrači u proteklih nekoliko desetljeća u nekom su trenutku igrali na Maksimiru, bilo da su prolazili kroz mlađe selekcije ili da su dolazili iz manjih klubova diljem zemlje. Međutim, nažalost po Dinamo, kad neki igrač pokaže svoj talent, obično ga zgrabi bogatiji europski klub i rijetko se dogodi da netko od njihovih aduta upiše više od 100 nastupa prije odlaska. Srećom, Dinamo posjeduje jednu od najboljih omladinskih akademija u svjetskom nogometu, što mu omoguće da uvijek iznova složi svoju momčad kako bi se nosio s gubitkom svojih najtalentiranijih zvijezda. Da su zadržali svoje najbolje igrače, nedvojbeno bi bili jedna od najboljih momčadi u Europi.

Split: MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Dinamo je od svojih bisera zaradio na milijune eura. Takva je nogometna realnost da klub, uz nastupe u europskim natjecanjima, živi od prodaje svojih najtalentiranijih igrača. No, da se na trenutak zamislimo i odemo u jedan imaginarni svijet, kako bi 'modri' izgledali da su svi ti igrači ostali na okupu. Da nisu otišli u Tottenham pa Real, Leipzig, Inter, Napoli, Lyon...

Squawka je ovaj Dinamo, s igračima koji su igrali za 'modre' i još nisu završili karijeru, složila u formaciju 3-4-2-1. Na golmanskoj poziciji je Dominik Livaković (273 nastupa), jedini član današnjeg Dinama. Moćnu stopersku trojku čine s desna na lijevo Amir Rrahmani (57 nastupa, Napoli), Dejan Lovren (60 nastupa, Lyon) i Joško Gvardiol (52 nastupa, RB Leipzig).

A onda u sredini udarni trio koji već godinama dominira u reprezentaciji. Ili bolje rečeno, bermudski trokut u kojem su se izgubili brojni igrači. Marcelo Brozović (99 nastupa, Inter), Luka Modrić (128 nastupa, Real Madrid) i Mateo Kovačić (73 nastupa, Chelsea) ispred njih zajedno s Danijem Olmom (124 nastupa, RB Leipzig). Na desnom krilu je Mislav Oršić (214 nastupa) koji je na zimu otišao u Southampton, na lijevom krilu Borna Sosa (41 nastup, Stuttgart). Sam u napadu je Andrej Kramarić (52 nastupa, Hoffenheim).

I nisu samo oni igrali na Maksimiru. Tu su Josip Brekalo, Domagoj Vida, Milan Badelj, sjajni Soudani koji je ostavio veliki trag, Šime Vrsaljko koji se umirovio prije nekoliko dana, Arijan Ademi koji je otišao u Kinu... Svatko od njih bi mogao pronaći mjesto u prvih 11. Naravno, o ukusima se ne raspravlja.

Zagreb: MAXtv Prva liga, 2. kolo, GNK Dinamo - NK Zadar

Kako moćno zvuči, zar ne? Momčad koja bi sigurno mogla pomrsiti planove najvećim klubovima. Eh, što bi bilo, kad bi bilo...

POGLEDAJTE S KOJIM NOGOMETAŠEM BI ZAGREPČANI IZAŠLI U KLUB

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu