Obavijesti

Sport

Komentari 148

'Triler' u Dortmundu: Borussia je zabila dva gola u nadoknadi!

'Triler' u Dortmundu: Borussia je zabila dva gola u nadoknadi!
10

Nogomet je jednostavna igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci, stara je uzrečica. Opet se pokazala točnom. Borussia je zabila dva gola u nadoknadi i prošla dalje!

VIDEO

Igrala se 90. minuta, a četvrti sudac podignuo je semafor na kojem je stajala brojka '4' koja je označavala koliko će se igrati nadoknade. Borussia je gubila 2-1 i trebala su joj dva gola za prolaz. Dortmund takav triler ne pamti, u 91. je zabio Reus, a u 93. Santana za prolaz u polufinale Lige prvaka!

Malaga je bila na pragu da ponovno šokira nogometnu Europu, ali sudbina je očigledno imala drukčije namjere. Realno, u dvije utakmice njemačka momčad bila je puno bolja i zasluženo je prošla dalje, iako će se dugo pričati o odlučujućem golu koji je 'pao' iz 'čistog' ofsajda!

Ne mogu vjerovati, ovo je najluđi trenutak u mojoj karijeri. Ovo će zauvijek ostati posebna utakmica za igrače i navijače. Naša priča je film iz Hollywooda, nadam se i takvom završetku, rekao je Subotić

Utakmica je bila sjajna, a u 25. minuti dobri-stari Joaquin šokirao je domaćina. Prvi udarac prema vratima Weidenfellera i odmah gol. Joaquin je poslao Schmelzera 'po ćevape', a onda je odmjerenim udarcem loptu pospremio u donji kut. 

Lewandowski je izjednačio taman prije odmora, a treba spomenuti fantastičnu asistenciju Reusa petom.

Mreže su mirovale do 82. minute kada je mrežu pogodio Eliseu, također iz zaleđa. Borussia je promašila tri zicera, odnosno nesavladiv je bio golman Willy, a pravda je na čudan način zadovoljena golom Santane, u akciji u kojoj su čak četiri igrača bila u ofsajdu! 

Oživjela je ona stara uzrečica:

- Nogomet je jednostavna igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci. 

Tamošnji mediji već spominju davnu 1999. godinu i finale u kojem je Man. United pobijedio Bayern na identičan način.

Ždrijeb je već u petak, mjesto je izborio i Real, a na još dva 'ciljaju' Bayern, Juventus, Barcelona i PSG.

OVDJE pogledajte sažetak utakmice.

A 2005. na rubu bankrota...

Borussia je prije osam godina umalo bankrotirala. Pogled u budućnost je znatno svjetliji, nakon osvajanja Bundeslige dvaput, sada žele osvojiti Ligu prvaka.

Jedna minuta = 1000 eura

Svakom igraču Borussije obećano je po 100.000 eura, ako prođu dalje. U prijevodu, nešto više od 1000 € po minuti. Novac će dobilti svi, uključujući i one na klupi.

Nakon 15 godina 

Posljednji put u polufinalu LP-a Borussia je bila 1998., ispali su od Reala.

Bez Malage iduće sezone

Malaga je umalo ponovila doseg Villarreala, koji je 2006. postao prvi klub koji je u debiju u Ligi prvaka odmah došao do polufinala. 

Šteta je što zbog dugova iduće godine neće igrati LP niti ako je izbore kroz Primeru. Trenutačno su na 6. mjestu. Uefa se preračunala trenirajući strogoću na tzv. 'malim' klubovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika