Sport

Komentari 14

Rodeš u utrci života došao do šestog mjesta, Vidović je 12.!

Rodeš u utrci života došao do šestog mjesta, Vidović je 12.!

Naš Istok Rodeš došao je do šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo! Najbolji rezultat bilo mu je sedmo mjesto u Madonni 2018. Matej Vidović također je bio sjajan, dohvatio je 12. mjesto

Muškim slalomom završilo je Svjetsko prvenstvo u skijanju, a u drugu vožnju u Cortini d'Ampezzo ušla su čak tri hrvatska skijaša. Istok Rodeš (25) odvozio je utrku života i došao do šestog mjesta. Dugo vremena bio je prvi, a onda ga je prestigao Daniel Yule, a potom i još neki od favorita.

U današnjem slalomu druga vožnja startala je od 15., a ne od tridesetog mjesta, a nakon prvih 15 krenuo je šesnaestoplasirani natjecatelj iz prve vožnje. Iskoristio je to Rodeš, koji je u drugoj vožnju startao drugi (u prvoj vožnji bio 14.) i došao je do rezultata karijere.  Najbolji rezultat bilo mu je sedmo mjesto u Madonni 2018.

Do pobjede je došao Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag s vremenom 1:46.48. Drugo mjesto pripalo je Adrianu Pertlu, vodećem iz prve vožnje. Austrijanac je zaostao 21 stotinku, a treće mjesto zauzeo je još jedan Norvežanin, Henrik Kristoffersen (1:46.94).

Osim Rodeša, vrhunski nastup imao je i naš Matej Vidović (27). On je doskijao do 12. mjesta i bit će mu to velika motivacija u nastavku sezone. U ovoj sezoni ispao je iz reprezentacije zbog rezanja troškova i lošijih rezultata ranije, a ovo će ga sigurno vratiti u fokus javnosti, ali i Saveza.

Filip Zubčić (28) nije uspio završiti drugo vožnju zbog greške u gornjem dijelu staze, ali sigurni smo da neće previše žaliti. On će iz Italije otići sa srebrnom medaljom u paralelnom veleslalomu te četvrtim mjestom u veleslalomu, disciplini koja mu je najveći forte. Podsjetimo, Samuel Kolega (22) nije završio prvu vožnju. 

Najveći favorit i vodeći slalomaš u Svjetskom kupu, Austrijanac Marco Schwartz, napravio je pogrešku i izletio u drugoj vožnji nakon što je u prvoj imao osmo vrijeme. Pogriješio je i drugi veliki favorit, Francuz Clement Noel, koji je s velikim zaostatkom došao do cilja.